UPRKOS KORONI Kreću “Borini pozorišni dani”

D. Ristić

20. 10. 2020. u 16:29

JUBILARNI, 40. “Borini pozorišni dani”, održaće se, uprkos otežanim okolnostima izazvanim pandemijom virusa korona, od 21. do 24. oktobra pod sloganom “Sadašnje u prošlosti”.

УПРКОС КОРОНИ Крећу “Борини позоришни дани”

Foto: D.R.

Lokalna samouprava je maksimalno podržala održavanje festivala jer se radi o manifestaciji koja Vranje značajno pozicionira na kulturnoj mapi Srbije, istakla je zamenica gradonačelnika Zorica Jović. Veoma smo srećni što organizujemo "Borine dane" u situaciji kada se mnoge kulturne manifestacije otkazuju ili skraćuju, navodi direktor Pozorišta "Bora Stanković" Nenad Jović. Siguran sam da će Vranje biti centar kulturnog života regiona i čitave Srbije, ocenio je direktor.


Pozorište bez publike nema nikakvog smisla, pa je održavanje festivala čak i uz restrikcije, veoma značajno, ukazuje umetnički rukovodilac vranjskog teatra Bojan Jovanović.

- To daje veoma pozitivnu sliku o Vranju i našoj kući i već je izazvalo veoma pozitivne reakcije u našoj pozorišnoj javnosti - kazao je Jovanović.

U selekciji Slobodana Savića, festival će otvoriti „Travnička hronika“ Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada, rađena po tekstu Ive Andrića, u režiji Nikite Milivojevića. Sledećeg dana na programu je “Seljačka opera” mađarskog pisca Bele Pintera, u postavci Atile Keresteša, nastala u koprodukciji Novosadskog pozorišta i Narodnog pozorišta iz Segedina. Sledi “Kaligula” Albera Kamija, u režiji Snežane Trišić i u izvođenju ansambla Narodnog pozorišta iz Beograda. Poslednjeg dana biće izvedena predstava Zvezdara teatra, “Pasivno pušenje”, po tekstu Nebojše Romčevića i u režiji Egona Savina.

Smotra se održava uz primenu svih preventivnih mera: kapacitet sale će biti popunjen do polovine, obavezno je nošenje zaštitnih maski za sve, osim za glumce na sceni, a na ulazu će biti merena telesna temperatura i vršena dezinfekcija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)