IZ BIJELJINE SA DVA ODLIČJA: Priznanje za subotički hor „Mironosice“

J.L.

19. 10. 2020. u 17:02

NA međunarodnom takmičarskom festivalu "Majske horske svečanosti", koji se ove godine održao u Bijeljini, Ženska vokalna grupa "Mironosice Subotica" osvojila je zlatnu medalju u kategoriji "pravoslavna muzika" i srebrnu u kategoriji "ženski horovi".

ИЗ БИЈЕЉИНЕ СА ДВА ОДЛИЧЈА: Признање за суботички хор „Мироносице“

Foto: J.L.

Festival se ove godine održao u specifičnim okolnostima izazvanim pandemijom virusa kovid-19, a okupio je solo pevače, horove i vokalne ansamble iz Slovenije, Poljske, Bosne i Hercegovine, Austrije, Hrvatske i Srbije.

Svi učesnici su bili u obavezi da pošalju snimke takmičarskih kompozicija koje je ocenjivao petočlani žiri, kojim je predsedavala dr Dragana Cicović.

- Uslov za učešće bio je da snimci izvođenja ne budu stariji od 11 meseci, a mi smo odlučile da pošaljemo nemontirane, nefrizirane, "žive" snimke, jer smatramo da su ti snimci autentični doživljaj koji publika ima na našim koncertima – objašnjava horovođa Ivana Gospić. - Predstavile smo se kompozicijama "Što se bore misli moje", "Ognjište belog orla" i spletom srpskih pesama za koje smo nagrađene srebrom u kategoriji "ženski horovi", dok smo za "Gospodi usliši", "Svjete tihi" i "Slava Bogu za vse" nagrađene zlatnom medaljom u kategoriji "pravoslavna muzika".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!