MURAL DUG 19 METARA: „Sviartisti“ oplemenili prostor oko Centra za kulturu

Z. Gligorijević

17. 10. 2020. u 21:41

MURAL dug 19 metara u dvorištu Centra za kulturu u Svilajncu, sa prepoznatljivim motivima Svilajnca, koji je radila neformalna grupa „Sviartisti“, večeras je predstavljen javnosti.

МУРАЛ ДУГ 19 МЕТАРА: „Свиартисти“ оплеменили простор око Центра за културу

Foto: SO Svilajnac

Grupu čini devet mladih umetnika sa Fakulteta primenjenih umetnosti, koji su se okupili oko ideje da tokom pandemenije virusa korona omoguće sebi prostor za izražavanje emocija i talenata. Večeras je otvorena i njihova kolektivna izložba „Umetnost na dar“.

- Tako se zvao i projekat u okviru koga smo radili mural, jer smo želeli da se kreativno izrazimo i da oplemenimo prostor oko Centra za kulturu, pa smo oslikati zid ove ustanove kulture, koji je vidljiv iz pravca gradskog parka i iz ulice Svetog Save. Projekat su podržali Ministarstvo za sport, Centar za kulturu i Opština Svilajnac – izjavila je Andrijana Janković, koordinator projekta.

Foto: SO Svilajnac

Jelena Dimitrijević, direktorka Centra za kulturu u Svilajncu, rekla je da je ova nesvakidašnja izložba mladih umetnika samo početak saradnje sa njima i da su u planu razni projekti i radionice.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)