POSAO ZA 363 NEZAPOSLENIH: Za program „Moja prva plata“ prijavilo se 154 poslodavca iz Severnobačkog okruga

J.L.

08. 10. 2020. u 17:11

ZA učešće u programu „Moja prva plata" u Severnobačkom okrugu prijavila su se 154 poslodavca, koji su oglasili 271 radnu poziciju za ukupno 363 nezaposlena lica.

ПОСАО ЗА 363 НЕЗАПОСЛЕНИХ: За програм „Моја прва плата“ пријавило се 154 послодавца из Севернобачког округа

Novosti

Prijava zainteresovanih kandidata počela je danas, 8. oktobra, a uslov je da su mlađi od 30 godina i da do sada nisu radili u struci.

Interesovanje za učešće u programu je iskazalo oko 300 poslodavaca, ali su posle provere mnogi odbijeni, jer nisu ispunjavali neophodne uslove.

- Osnovni uslov je bio da poslodavci redovno plaćaju poreze i doprinose i oni koji nisu plaćali su bili obavešteni i ako su do predviđenog roka uplatili, takve poslodavce smo uzimali u obzir, dok su ostali odbijeni – kažu u subotičkoj filijali NSZ.

- Neke proslodavce smo odbili zbog prijave neadekvatnog zanimanja, odnosno mnogi su navodili poslove koji su jednostavniji i koji ne zahtevaju nivo srednjih ili visokih kvalifikacija, kao što su sobarice, pomoćni radnici u kuhinji, zlatari i zidarstvu. To nisu zanimanja, već pomoćni poslovi i takvi poslodavci su, nažalost, odbijeni. Takođe, postoje neka zanimanja gde je po zakonu potrebno odmah zasnivanje radnog odnosa, kao što je sekretar škole ili menjač novca. Njih nismo uzeli u obzir, jer sva nezaposlena lica koja budu angažovana kroz ovaj program ne zasnivaju radni odnos.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

PEČAT VEKOVNOM PRIJATELJSTVU: Izložba „Kraljevo u srpsko-francuskim vezama“ povodom imendana grada na Ibru (FOTO)