POČEO LEDAMUS: Betovenovom muzikom otvoreni 12. Leskovački dani muzike

I.Mitić

08. 10. 2020. u 13:31

U svečanoj sali Skupštine grada počeli su 12. Leskovački dani muzike(LEDAMUS) koje organizuje ovdašnja Muzička škola „Stanislav Binički“.

ПОЧЕО ЛЕДАМУС: Бетовеновом музиком отворени 12. Лесковачки дани музике

Foto: I.Mitić

Višednevni muzički festival otvoren je, u sredu uveče, koncertom violiniste Jovana Bogosavljevića i pijaniste Vladimira Miloševića.

U narednih mesec dana na programu je devet koncerata, a LEDAMUS je počeo Betovenovom muzikom jer se ove godine obeležava 250 godina od rođenja slavnog kompozitora. Koncerti će se održavati i u holu Leskovačkog kulturnog centra i Narodnom pozorištu, a dve tribine u Centru za stručno usavršavanje u obrazovanju.

Organizatori ističu da su učinili sve što je neophodno sa ciljem poštovanja epidemioloških mera, dok će inače besplatni koncerti biće prenošeni i preko interneta.

- Prošlogodišnjim koncertom Nemanje Radulovića, na Svetski dan muzike, zaokružili smo jedan uspešan period koncerata u okviru LEDAMUS-a, a od ove godine festival ćemo održavati tokom jeseni. Nije bilo reči o neodržavanju festivala uprkos epidemiološkoj situaciji, pa nam preostaje samo da uživamo u bogatom programu koji smo pripremili – kazala je Biljana Miljković, direktor leskovačke Muzičke škole „Stanislav Binički“.

Na LEDAMUS-u je do sada nastupio veliki broj svetski poznatih umetnika što, kako je ocenjeno, ide u prilog decentralizaciji kulture. To potvrđuje i interesovanje leskovačke publike koja ove godine može na koncert tek posle rezervacije ulaznica zbog ograničenog broja mesta.

- I dalje ćemo podržavati ovakve događaje kako bi naši sugrađani imali mogućnost da u svom gradu uživaju u vrhunskim kulturnim sadržajima koje ovaj festival svakako nudi – poručila je Aleksandra Đorđević, članica Gradskog veća.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima