APEL VRANJANCIMA: Prijavite one koji ne poštuju preventivne mere

D. RISTIĆ

08. 10. 2020. u 00:49

GRADSKI štab za vanredne situacije Vranja apelovao je na sugrađane da prijave sve one koji se ne pridržavaju preventivnih mera.

АПЕЛ ВРАЊАНЦИМА: Пријавите оне који не поштују превентивне мере

Foto: D. Ristić

Usled povećanja broja kovid pozitivnih pacijenata, Gradski štab za vanredne situacije je upozorio na zabranu okupljanja u zatvorenom i otvorenom prostoru više od pet lica, kao i zabranu organizovanja svečanosti, sportskih i zabavnih manifestacija.

U obrazovnim ustanovama u Vranju, gde je i dalje na snazi vanredna situacija, odložena su okupljanja, a prijemni i drugi ispiti moraju da budu sprovedeni uz primenu svih mera preevntive.

Istaknuto je i da korišćenje otvorenih i zatvorenih bazena, spa i velnes centara za sada nije moguće, ali će uz sprovođenje mera zaštite i dalje raditi kozmetički i frizerski saloni, saloni lepote, fitnes centri i teretane. Javnim komunalnim preduzećima je naložena česta dezinfekcija svih javnih objekata i što češće pranje ulica i javnih površina uz upotrebu dezinfekcionih sredstava.

Štab je doneo i zaključak kojim se apeluje na sve građane da se ne opuštaju i poštuju sve propisane mere, kao i da informacije o eventualno uočenim nepravilnostima u pogledu poštovanja propisanih mera na suzbijanju i sprečavanju širenja virusa korona mogu da prijave Odeljenju Komunalne policije na broj 017/405-590. Inspekcijama je naloženo da pojačaju kontrole i nadzor privrednih subjekata, javnog prevoza, trgovinskih i ugostiteljskih objekata, predškolskih i školskih ustanova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)