FESTIVAL "SPORT ZA SVE“ U VOJVODINI: Fizička aktivnost je posebno značajna tokom pandemije

S. BAJIĆ

06. 10. 2020. u 00:46

FESTIVAL „Sport za sve“, peti po redu, održan je ove godine od 28. septembra do 4. oktobra.

ФЕСТИВАЛ СПОРТ ЗА СВЕ“ У ВОЈВОДИНИ: Физичка активност је посебно значајна током пандемије

Foto: Savez sport za sve Vojvodine

Sve uz propisane mere zaštite od koronavirusa, a u nekoliko vojvođanskih opština u organizaciji Saveza sporta za sve Vojvodine uz podršku Pokrajinskog sekretarijat za sport i omladinu, Pokrajinskog zavoda za sport i medicinu sporta i Asocijacije sporta za sve Srbije.

Više od 600 rekreativaca svih uzrasta, od pionira do penzionera iz 16 organizacija, vežbalo je na otvorenom u Novom Sadu, Senti, Subotici, Somboru, Vrbasu, Rumi, Irigu i Temerinu uz slogan „Budi aktivan, budi zdrav“.

U ovo vreme pandemije, najvažnije je dokazati da fizička aktuvnost zauzima značajno mesto za prevenciju i poboljšanje zdravlja i imuniteta - kaže profesorka dr Milena Mikalački, predsednica Saveza.- Odziv na organizovane programe rekreacije je bio velik, s obzirom na trenutnu situaciju a značajno je da smo održali kontinuitet. Važno je da se sa fizičkim aktivnostima nastavi svakodnevno.

Završna manifestacija održana je minulog vikenda na fruškogorskom izletištu Letenka, u amfiteatru na otvorenom, gde je upriličena tribina, „Pandemija i mentalno zdravlje“, „Ostani kod kuće i budi aktivan“, kojoj su doprineli stručnjaci Branko Vujović i dr Danijel Župić. Takođe, organizovana je rekreativna šetnja više od 80 učesnika, predstavnika organizacija i stručnjaka iz cele Srbije, do manastira Bešenovo koji je udaljen šest kilometara.

Foto: Savez sport za sve Vojvodine

 

Po rečima Olivere Jovanović, generalne sekretarke i Aleksandra Božića, predsednika stručnog odbora Saveza, ve godine je akcenat festivala sporta bio na pešačenju, vožnji bicikla i rolera, korektivnoj gimnastici, veslanju, nordijskom hodanju… a sve se dešavalo na otvorenom prostoru.


 

HUMANITARNI KARAKTER

FESTIVAL je imao i humanitarni karakter, pošto su se u svim mestima prikupljala sredstva za lečenje male Lane Jovanović a aktivnostima su obeleženi i Svetski dan srca, Svetski dan pešačenja i Međunarodni dan starih lica.


 


 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)