ONLAJN NOĆ KNJIŽEVNOSTI:U okviru manifestacije Kaleidoskop kulture večeras u Novom Sadu

Lj.P.

19. 09. 2020. u 16:21

TREĆU nedelju Kaleidoskopa kulture, manifestacije koju organizuje Fondacija Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture, odnosno nedelju književnosti, danas u 18 časova otvara Noć književnosti, koja će trajati do 23 sata.

ОНЛАЈН НОЋ КЊИЖЕВНОСТИ:У оквиру манифестације Калеидоскоп културе вечерас у Новом Саду

Novosti

Manifestacija koja se godinama organizuje u velikim evropskim gradovima, ove godine će prvi put biti održana u Srbiji i to u okviru Kaleidoskopa kulture, u saradnji sa EUNIC-om, Francuskim institutom i Delegacijom Evropske unije u Srbiji. Dogašaj je onlajn, a publika će moći da ga prati na zvaničnom sajtu Kaleidoskop kulture.

Uprkos pandemiji, upravo će Noć književnosti uspeti da spoji lokalnu, novosadsku sa evropskom književnom scenom. Od 18 ddo 23 sata, devetoro predstavnika lokalne književne scene predstaviće devetoro evropskih književnika iz devet različitih zemalja – Francusek, Poljske, Portugalije, Švedske, Austrije, Slovačke, Slovenije, Holandije i Belgije.

Pored razgovora, Kristina Savkov i Danilo Milovanovič, glumci Pozorišta mladih u Novom Sadu, čitaće odlomke iz odabranih dela.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)