BORBA PROTIV ŠIRENJA KORONE U JABLANIČKOM OKRUGU: Sve više proslava, inspekcija pojačava nadzor ugostiteljskih objekata

I. MITIĆ

09. 09. 2020. u 12:59

U POSLEDNjA 24 časa u leskovački Zavod za javno zdravlje(ZZJZ) nije stigao ni jedan pozitivan rezultat na prisustvo virusa korona u uzorcima osoba sa područja Jablaničkog okruga.

БОРБА ПРОТИВ ШИРЕЊА КОРОНЕ У ЈАБЛАНИЧКОМ ОКРУГУ: Све више прослава, инспекција појачава надзор угоститељских објеката

Foto: I. Mitić

Iz ove ustanove je saopšteno da su u pomenutom periodu dobili 24 rezultata, od kojih 11 sa teritorije Leskovca, i da svi imaju negativan nalaz, a da se trenutno iz laboratorije „Vatreno oko Niš“ čekaju rezultati za još 47 osoba koje su prethodnih dana uzorkovane u ZZJZ, Opštoj bolnici i domovima zdravlja opština Jablaničkog okruga.

Kako bi se dodatno uticalo na to da građani i pravna lica u potpunosti poštuju protivepidemiološke mere najavljeni su zajednički nadzori nad ugostiteljskim objektima. To je dogovoreno na sastanku Miloša Ćirića, načelnika Jablaničkog upravnog okruga, predstavnika sanitarne i komunalne inspekcije kao i komunalne milicije svih šest lokalnih samouprava.

Iz kabineta načelnika Jablaničkog okruga saopšteno je da se načelnik Ćirić potom sastao i sa većinom vlasnika ugostiteljskih objekata u Jablaničkom okrugu. Sastanku su prisustvovali i predstavnici republičke sanitarne inspekcije i leskovačkih inspekcijih službi. Ugostiteljima su „predočene aktuelne uredbe, naredbe i odluke Vlade Srbije odnosno Republičkog kriznog štaba“ kao i to da će, u skladu sa tim, nadležne inspekcije otpočeti intenzivnije kontrole.

APEL

Zbog sve veće neopreznosti građana stručnjaci podsećaju da je, bez obzira na značajno smanjenje broja inficiranih, virus korona među nama i da je zbog toga važno da svi i dalje nose zaštitne maske, posebno u zatvorenom prostoru i u redovima na otvorenom, da drže neophodnu fizičku distancu i da što češće dezinfikuju i peru ruke.

Svaki inspektor vršiće nadzor iz svog domena, a u okviru zajedničkog nadzora. U slučaju da utvrde da je došlo do nepoštovanja propisanih mera, u roku od 48 sati, podnosiće prekršajne prijave.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024