DOVOZE ZARAŽENO MESO IZ AUSTRIJE: U Loznicu stižu ostaci životinja određenih za spaljivanje, prodaju ih građanima na akciji

V. Mitrić

05. 09. 2020. u 13:31

U LOZNICU, kako saznaju pouzdano „Novosti“, stiže, već duže vremena, u značajnim količinama, pre svega iz Austrije, meso koje nije za upotrebu, na šta su, ozbiljni i odgovorni ljudi, ukazivali ranijem policijskom rukovodstvu, uz sve detalje, ali je izostala akcija, uprkos uveravanjima da će „sve biti preduzeto da se prekine taj lana, a akteri izvedu pred lice pravde“.

ДОВОЗЕ ЗАРАЖЕНО МЕСО ИЗ АУСТРИЈЕ: У Лозницу стижу остаци животиња одређених за спаљивање, продају их грађанима на акцији

Foto: Aleksa Stanković

Radi se, prema našim saznanjima, mesu od stoke, koja je, zbog bolesti, označena kao neprihvaljiva za klanje u austrijskim klanicama i ostavljena za spaljivanje. Onda stupaju na scenu mešetari, među kojima i oni iz lozničkog kraja, tvde naši upućeni sagovornici.

- Uzimaju tu stoku, iseku meso kao da je za mesaru, spakuju u pakovanja od po 10 kilograma, koja drže zaleđena oko osam sati, kako bi se meso otopilo kad oprilike stignu iz Austrije u Loznici ili, precizno rečeno, u Lipnički Šor i okolna sela.

- Reč je o velikim količinama koje se kamufliraju, u velikim kombijima, polovnim frižiderima i zamrzivačima, koje voze iz Austrije.Te starudije od bele tehnike ne bi imali računa da dovoze da nije mesa, koja „utapaju“ na razna mesta, gde se organizuju akcije jeftinoće, pre svega, junetine od onog bez koske, sa koskom do mlevenog za ćevap!!!

Jedan od policajaca, koji nam je potvrdio ovu priču, kaže da je na tu temu, pre izvesnog vremena, ukazivao tadašnjem starešini, ali je, umesto odgovora, saznao da mu je jedan od aktera tog kriminala školski drug!?

- Očekivao sam da pokrene akciju, jer je funkcija na kojoj je bio to omogućavala i te kako, ali sve je završeno na mojoj priči - svedoči nam policajac iz još aktivnost sastava.

Poznato je, kako saznajemo, da je, svojevremeno, bila planirana i akacija da se prekine lanac tog kriminala, ali nije izvedena, a ozbiljni ljudi iz nekih institucija koji su smatrali da je to „gotova stvar“, dobili su odgovor da je „neko zabrljao“, naravno bez kazne i tako je sve bilo i ostalo po starom.

Zato i ne čudi što je i nedavno veliko trovanje reke Jadra, po kojoj čitav kraj nosi ime, kada je uginula ogromna količina ribe, kod Lešnice, još bez epiloga, a naša ekipa je, na licu mesta, predstavila tragove istakanja silnog otpada, uglavnog otrovnog, najverovatnije iz obližnje klanice… 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (14)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili