BISER SECESIJE VODIĆE BALINT PASTOR: Fondacija „Sinagoga“ u Subotici dobila novog upravnika

J. L.

04. 09. 2020. u 15:50

SVEČANOM predajom dokumenata i ključa Sinagoge, funkcija predsednika Upravnog odbora Fondacije „Subotička Sinagoga“ prešla je sa Tivadara Bunforda na dr Balinta Pastora.

БИСЕР СЕЦЕСИЈЕ ВОДИЋЕ БАЛИНТ ПАСТОР: Фондација „Синагога“ у Суботици добила новог управника

Foto: Tanjug

Kako je pravnim aktima predviđeno da predsednik Skupštine grada Subotice ujedno bude i predsednik Upravnog odbora Fondacije „Subotička Sinagoga“, novim sazivom u lokalnom parlamentu došlo je i do ove primopredaje.

- Sinagoga je jedan od simbola našeg grada i projektovali su je arhitekti, koji su nekoliko godina kasnije projektovali i Gradsku kuću, Deže Jakab i Marcel Komora. Ona je pre svega verski objekat, ali je i jedna, u najpozitivnijem smislu reči, turistička atrakcija, mesto susreta Subotičana i mesto gde se održavaju kulturne manifestacije i koncerti dostojni Sinagoge - rekao je Balint Pastor po preuzimanju dužnosti.

- Kao predsednik Skupštine grada i Upravnog odbora Fondacije učiniću sve da ovaj objekat i dalje bude ono što je gotovo 120 godina, a to je jedan od simbola Subotice.

Posle decenija propadanja, Sinagoga je obnovljena i svečano otvorena pre dve godine, a predstavlja i jedan od bisera arhitekture secesije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)