UNIJA SINDIKATA PROSVETNIH RADNIKA U KRUŠEVCU: Školama nepotrebni čak i profesori engleskog!

S. BABOVIĆ

03. 09. 2020. u 10:30

TRENUTNO je za 207 prosvetnih radnika u Rasinskom okrugu delimično ili u potpunosti prestala potreba.

УНИЈА СИНДИКАТА ПРОСВЕТНИХ РАДНИКА У КРУШЕВЦУ: Школама непотребни чак и професори енглеског!

Foto S.Babović

U Uniji sindikata prosvetnih radnika Kruševac navode da će se tehnološki viškovi zbrinjavati u skladu sa ustaljenom procedurom. Slobodnih mesta u školama, dodaju, ima 335.

- Sva lica koja su u statusu tehnološkog viška, imaju mogućnost predavanja zahteva za preuzimanje u onim školama koje su iskazale potrebu za tim nastavnim kadrom - iznosi Predrag Gašić, član Radne grupe za praćenje angažovanja Školske uprave Kruševac. - Najveći broj je među profesorima geografije - 14, u Rasinskom okrugu, 12 iz engleskog, iz biologije, srpskog i hemije 11, matematike i fizike po devetoro.

Posle zbrinjavanja svih viškova i radnika sa nepotpunom normom, dodaju u USPRS, nastaviće se sa ukrupnjavanjem norme kolega koji rade u više škola sa manjim procentom, a nakon toga, u planu je nastavak davanja saglasnosti za raspisivanje konkursa.

NESPREMNI ZA POČETAK NASTAVE

U USPRS Kruševac ocenjuju da prosvetni sistem nije bio spreman za početak školske godine 1. septembra, pre svega tehnički, u smislu spremnosti za realizaciju kombinovane nastave. Odgovornost je, ocenjuju, pala na prosvetne radnike, kao i na roditelje, koji sami kupuju zaštitnu opremu za đake.

- Problemi postoje zbog nesavesnih direktora odnosno onih koji ne poštuju zakone i kolektivan ugovor - iznosi Dobrivoje Marjanović, predsednik Gradskog odbora USPRS. - Prošle godine je u šest meseci blizu 11.500 kolega, koji su radili po ugovoru na određeno vreme steklo status na neodređeno. Ove godine se dešava da radnici predaju zahteve po ustaljenoj proceduri, a oni stoje u fiokama, zbog čega ćemo obavestiti nadležne inspekcije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu