U OKVIRU PROJEKTA: Proizvođači mleka i sira iz regiona Braničevo-podunavlje dobili pomoć EU

J.I.

01. 09. 2020. u 19:11

У ОКВИРУ ПРОЈЕКТА: Произвођачи млека и сира из региона Браничево-подунавље добили помоћ ЕУ

Foto Depositphotos

U OKVIRU projekta „Najbolje iz BP“, koji realizuje Regionalna razvojna agencija „Braničevo-Podunavlje“, a finansira Evropska unija u partnerstvu sa Vladom Republike Srbije preko programa EU PRO, šest preduzeća i preduzetnika u sektoru prerade mleka i proizvodnje sireva dobila su podršku od skoro 800.000 dinara za nabavku nove opreme.

Mala i srednja preduzeća iz Braničeva i Podunavlja dobili su opremu neophodnu za usaglašavanje sa HACCP standardom i propisima u oblasti bezbednosti hrane, odnosno osavremenjavanje proizvodnih procesa. Vrednost podrške pojedinačnim preduzećima se kreće u rasponu od 120.000 do 165.000 dinara.

Kroz prethodne aktivnosti, korisnici su imali priliku da unaprede svoje kapacitete i pristup tržištu kroz učešće u obukama, mentoring posete različitih stručnjaka, studijsku posetu Sloveniji i poslovno povezivanje sa potencijalnim partnerima unutar regiona. Do kraja oktobra, odnosno završetka projekta, fokus aktivnosti biće na unapređenju njihovog digitalnog predstavljanja i marketinga.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)