OVE GODINE U DOMU 130 UČENIKA: Dom učenika Srednjih škola u Prokuplju spreman za đake

D. Z.

01. 09. 2020. u 16:44

U Domu učenika Srednjih škola u Prokuplju sve je spremno za početak školske godine a srednjoškolce i njihovi roditelje direktorka ove ustanove Jelena Vuković upoznala je sa merama preduzetim u cilju sprečavanja pojave kovida 19, a koje je naložilo Ministarstvo prosvete.

ОВЕ ГОДИНЕ У ДОМУ 130 УЧЕНИКА: Дом ученика Средњих школа у Прокупљу спреман  за ђаке

Foto: D. Z.

- Zbog toga će saradnja zaposlenih u ustanovi sa razrednim starešinama, profesorima srednjih škola i roditeljima korisnika tokom godine biti svakodnevna - istakla je direktorka Vuković i pojasnila da će tokom školske 2020/2021 godine u Domu  boraviti 130 srednjoškolaca.

Najveći broj njih, skoro 80 odsto, pohađaju nastavu u Medicinskoj školi „Dr Aleksa Savić“ a najveći broj korisnika dolazi iz gradova i opština sa juga Srbije.

Inače, uslovi za boravak i rad učenika sada su pobošljani  jer se  tokom letnjih meseci pristupilo krečenju, farbanju i otklanjanju kvarova po sobama, hodnicima i zajedničkim prostorijama, a u planu je i otvaranje sopstvene radio stanice.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni