JELENA JE STOMATOLOG: Otišla je na Maltu i tamo radi potpuno drugu stvar

Z. GLIGORIJEVIĆ

20. 08. 2020. u 13:58

JELENA Bosioković (28) iz Svilajnca, koja je pre dve godine diplomirala na Stomatološkom fakultetu u Beogradu, a ubrzo potom bila ne šestomesečnoj plaćenoj praksi u jednoj klinici na Malti, počela je da proizvodi - kečap.

ЈЕЛЕНА ЈЕ СТОМАТОЛОГ: Отишла је на Малту и тамо ради потпуно другу ствар

Privatna arhiva

Njena majka Zlata ga je gotovo tri decenije pravila za porodicu, a - posle pohvala svih koji su ga probali - Jelena i njena sestra Marija, arhitekta koja je smislila moderniji dizajn logotipa, tokom vanrednog stanja su počele da ga proizvode i za tržište.

- Trudim se da iz naše zemlje izvučem ono najbolje. Zato je sestra u logo dodala Made in Serbia. Pritom, naš kečap je drugačiji od ostalih jer zemljište na kojem baba Mirjana i deda Steva gaje paradajz nikada nije tretirano hemikalijama - tvrdi Jelena i objašnjava da je na ideju da se posveti ovom biznisu došla tokom usavršavanja na Malti, gde je njen mentor svake sedmice naručivao organsko voće i povrće, pa se oduševljavao onim što po kvalitetu nije bilo ni prineti robi iz Srbije.

Dopale su mu se, veli, fotografije iz bašte Bosiokovića, a bio je šokiran kada je čuo da paradajz bolji od onoga koji on previše plaća domaćini iz Svilajnca svakodnevno poklanjaju komšijama.

Jelena, sada, dok radi u jednoj privatnoj stomatološkoj ordinaciji, kaže da ima mnogo planova, a veliki deo njih je vezan upravo za unapređenje porodične proizvodnje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (2)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo