ZBOG SMANJENJA RIZIKA ZA ŠIRENJE VIRUSA: U Leskovcu vanredno još dve nedelje

I.M.

10. 08. 2020. u 13:21

NADLEŽNI u gradu na Veternici odlučili su da ponovo, na dve nedelje, produže vanrednu situaciju koja je uvedena 13. jula ove godine zbog naglog širenja virusa korona.

ЗБОГ СМАЊЕЊА РИЗИКА ЗА ШИРЕЊЕ ВИРУСА: У Лесковцу ванредно још две недеље

Foto: I. Mitić

To zapravo znači da će sve mere gradskog Štaba za vanredne situacije nastaviti da važe do 24. avgusta.

Vanredna situacija je produžena kako bi se smanjio rizik za širenje virusa korona u gradu u kome je u poslednje dve nedelje bilo 140 novoobolelih, dok je šestoro ljudi, nažalost, izgubilo život.

Protivepidemiološke mere se, pored ostalog, odnose na obavezu nošenja zaštitinih maski, zabranu okupljanja više od pet ljudi, ukoliko nije moguće obezbediti neophodnu distancu, ograničenje rada ugostiteljskih objekata, zabranu organizovanja svečanosti i drugih manifestacija kao i rada otvorenih i zatvorenih bazena. Maske se moraju nositi i ispred apoteka, banaka i svuda gde se prave redovi kao i na autobuskim stajalištima i javnom prevozu.

- Epidemiološka situacija postepeno prelazi iz nepovoljne u nesigurnu, a smanjuje se i broj pacijenata na bolničkom lečenju – zaključila je dr Aleksandra Nikolić, v.d. direktora leskovačkog Zavoda za javno zdravlje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna