NA KISEONIKU 31 PACIJENT: Manji broj obolelih u pčinjskim kovid bolnicama

J. S.

27. 07. 2020. u 12:25

U prethodna tri dana u Pčinjskom okrugu registrovano je 77 novobolelih od Kovida 19, od kojih 40 u Vranju, pokazuju podaci Zavoda za javno zdravlje u Vranju.

НА КИСЕОНИКУ 31 ПАЦИЈЕНТ: Мањи број оболелих у пчињским ковид болницама

Foto J. S.

Primetno je povećanje broja obolelih u Bujanovcu, gde je novih 26 slučaja, zatim u Trgovištu gde je virus potvrđen kod šest osoba, kao i i u Preševu, gde je četvoro novoobolelih. U Surdulici je 6 novoobolelih, a u Vladičinom Hanu dvoje.

Ukupan broj pacijenata u četiri vranjske Kovid bolnice je 178, kod svih je dijagnostifikovana bronhopneumonija, ali je kod 93 pacijenta potvrđen korona virus.

Na kiseoniku je 31 pacijent, a dva pacijenta su otpuštena na kućno lečenje. Među obolelima koji su hospitalizovani nema dece.

Što se tiče kovid bolnice u Surdulici i tamo je smanjen broj hospitalizovanih pacijenata. Trenutno je 55 pacijenata, za koje je bilo neophodno bolničko lečenje, kod 27 je potvrđen virus korona, 19 ima negativan test, devet pacijenata je netestirano. Stanje pacijenata je stabilno.

Smanjen je broj pacijenata koji traže pomoć u Kovid ambulanti u Vranju. U nedelju je obavljeno ukupno 148 pregleda, od tog broja 40 je prvih, a 108 kontrolnih pregleda. Kod 39 pacijenata dijagnostikovana je bronhopneumonija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest