POMOĆ ZA RODITELjE: Grad i dalje dotira za privatne vrtiće

Lj.P.

četvrtak, 23. 07. 2020. u 12:40

ПОМОЋ ЗА РОДИТЕЉЕ: Град и даље дотира за приватне вртиће

Foto D. Dozet

GRAD Novi Sad nastavlja finansijski da pomaže porodicama čija su deca upisana u privatne vrtiće.

 Pravo na novčanu pomoć mogu da ostvare porodice s decom uzrasta od šest meseci do njihovog polaska u osnovnu školu, a koja su upisana u predškolsku ustanovu na teritoriji grada Novog Sada čiji je osnivač drugo pravno i fizičko lice.

Građani će zahteve za novčanu pomoć moći da podnesu od 1. do 31. avgusta Gradskoj upravi za socijalnu i dečju zaštitu, na pisarnici Gradske uprave za opšte poslove.

Zahteve mogu da podnesu roditelji za decu koja su prvi put upisana, ali i za onu koja su upisana odranije, s obzirom na to da rešenje o pravu na novčanu podršku važi do 31. avgusta. Subvenciju roditelj može da ostvari od prvog dana narednog meseca od podnošenja zahteva.
Obrasci zahteva mogu se preuzeti na pisarnici Gradske uprave za opšte poslove (Trg slobode 1) ili na sajtu www.novisad.rs u odeljku "Dokumenti Gradske uprave za socijalnu i dečju zaštitu". S obzirom na to da je Uprava putem mejla prosledila obrazac svim privatnim predškolskim ustanovama, roditelji dokument mogu preuzeti i u ustanovi u koju je dete upisano.
Novčana podrška se isplaćuje u tekućem mesecu za prethodni, uz dokaz o uplati na tekući račun privatne školske ustanove i overen mesečni izveštaj o prisutnosti za svako dete koje ostvaruje novčanu podršku (SPD obrazac).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)