STANJE 11 OBOLELIH STABILNO: Ministar Zoran Đorđević obišao Gerontološki centar u Subotici

J. L.

21. 07. 2020. u 15:28

GERONTOLOŠKI centar u Subotici, u kome je od virusa kovid 19 obolelo jedanaest korisnika i tri zaposlena, posetio je juče Zoran Đorđević, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, i sa nadležnima razgovarao o trenutnoj epidemiološkoj situaciji u ovoj ustanovi i narednim koracima koji treba da se preduzmu, kako bi se sprečilo dalje širenje virusa.

СТАЊЕ 11 ОБОЛЕЛИХ СТАБИЛНО: Министар Зоран Ђорђевић обишао Геронтолошки центар у Суботици

Foto: Ministarstvo za rad

- Svi zaraženi imaju lakšu kliničku sliku i zbrinuti su na adekvatan način. Želeo sam da se u to i lično uverim i da kroz razgovor, zajedno sa nadležnima, pronađemo najbolje načine da se situacija što pre stabilizuje i da se virus drži pod kontrolom, odnosno da se ne proširi dalje - rekao je Đorđević i dodao da je dosadašnja saradnja sa lokalnom samoupravom i Gradom Subotica dala odlične rezultate, te da veruje da će tako biti i u ovom slučaju.

Još pre zvaničnog proglašenja epidemije sve mere bezbednosti u objektima subotičkog Gerontološkog centra postavljene su na najviš mogući nivo. Zabrana poseta bila je i pre, a i posle ukidanja vanrednog stanja, a zaposleni nisu prestajali da nose zaštitnu opremu. Virus kovid 19 se, ipak, podmuklo uvukao u Dom za smeštaj odraslih lica u Sarajevskoj ulici, u kome je smešteno 75 korisnika. 

Ministar je još jednom podsetio na sve mere koje je doneo Krizni štab za suzbijanje zarazne bolesti Kovid– 19 i resorno ministarstvo, a koje podrazumevaju zabranu poseta, nošenje zaštitne opreme i redovne dezinfekcije svih prostorija.

- Za sve eventualne poteškoće svim državnim ustanovama koje su u sistemu socijalne zaštite smo na raspolaganju u svakom momentu. Oba borba je zajednička i svi treba da damo svoj doprinos, kako bismo iz nje izašli kao pobednici. Samo na taj način uspećemo da sačuvamo živote naših građana – poručio je Đorđević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu