EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA U VRANJU: Gradonačelnik uputio dopis predsednicima opština u okrugu da pomognu

J. S.

13. 07. 2020. u 17:02

GRADONAČELNIK Vranja dr Slobodan Milenković,kaže da se procene koje ukazuju na ozbiljnost situacije donose prema svim podacima o popunjenosti bolničkih kapaciteta i broju pregleda u ambulanti.

ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У ВРАЊУ: Градоначелник упутио допис председницима општина у округу да помогну

Foto: D. Ristić

Gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković,kaže da se procene koje ukazuju na ozbiljnost situacije donose prema svim podacima o popunjenosti bolničkih kapaciteta i broju pregleda u ambulanti.

- Da bi smo smanjili gužve, instalirali smo još jedan aparat za laboratorijsku dijagnostiku u KOVID ambulanti. Razmatramo i mogućnost otvaranja još jedne kovid ambulante u donjem delu grada. Poslali smo dopis republičkom Kriznom štabu da nam odobre  da u kovid bolnice budu uključeni rehabilitacioni centri u Vranjskoj i Bujanovačkoj Banji – kaže gradonačelnik Milenković.

Veliki  je problem to što su zdravstveni radnici premoreni i na izmaku su snage, gradonačelnik dodaje da je uputio dopis predsednicima opština u okrugu da pomognu.

- Iz Trovišta dolazi pet medicinskih sestara. Bilo je u opticaju da dođe i jedan lekar, ali nisu u mogućnosti. Ja im od srca zahvaljujem na pomoći. Očekujem odgovor i od predsednika opštine Vladičin Han, Bujanovca i Preševa. U ovoj situaciji svi moramo da budemo solidarni i da se uključimo, pomažemo i da se zdravstveni sistem, ne samo u Vranju već u celom okrugu, rastereti i da svi pacijenti budu zbrinuti – objašnjava Milenković.

Ilustracije radi u subotu u kovid ambulanti u zgradi ATD-a zabeležen rekordan broj pregleda do sada. Obavljeno je 330 pregleda, a u nedelju 263.

Sve četiri kovid bolnice u Vranju  raspolažu sa ukupno 215 postelja. Juče je bilo hospitalizovano 183 pacijenta, kod njih 118 je potvrđen kovid.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)