JEZERA ISPRED BAZENA: Nišlija koje traže rashlađivanje van domova triput manji nego lane

J. ĆOSIN

13. 07. 2020. u 08:41

ЈЕЗЕРА ИСПРЕД БАЗЕНА: Нишлија које траже расхлађивање ван домова трипут мањи него лане

Jelena Ćosin

ZBOG pandemije koja se poslednjih dana ponovo razbuktava, Nišlije spas od vrućina sve češće traže na okolnim jezerima, dok je na gradskim bazenima trostruko manje kupača nego lane u istom periodu.


- Osećam se bezbedno, vodi se računa o distanci i nema velike gužve, a plivamo isključivo u velikom bazenu, gde ljudi ne mogu da stoje, pa faktički i nema nekog bližeg kontakta. Pritom je i voda hlorisana, što mi uliva dodatno poverenje - kaže Nišlijka Maja Milić.

Jelena Ćosin


Upravnik kupališnog kompleksa "Čair" Dragan Bogojević kaže da je, s obzirom na situaciju, poseta zadovoljavajuća. Sezonu su zvanično započeli još 1. juna, bazen može da primi do 5.000 ljudi, ali retko bude više od 500 zainteresovanih.
- Preduzeli smo sve neophodne preventivne mere, a posebno naglašavam to da je voda u rangu one za piće. Inače, radno vreme i cene nismo menjali, već smo za aktuelnu sezonu proširili prostor oko dečijeg bazena - objašnjava Bogojević.
Ipak, mnoge Nišlije se radije opredeljuju da spas od vrućine potraže na obližnjim jezerima ili rekama.
- Smatram da je na bazenima teže održavati distancu, a i mnogi se u tamošnjoj vodi baš neodgovorno ponašaju. Na Bovanskom jezeru, iako ima kupača, možemo da se dovoljno udaljimo, a jedini problem je to što su mnoge plaže nestale zbog povišenog vodostaja - "raportira" Jelena Canić iz Niša.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)