ZRENJANINCI VODU PONOVO DOBIJAJU SA STAROG IZVORA: Čista stiže kap po kap, samo "žuta" ima snagu

B. Grujić

11. 07. 2020. u 17:05

DECENIJSKA muka Zrenjaninaca sa vodom očigledno neće uskoro proći. Žitelji grada na Begeju plaćaju vodu kao da je prvoklasnog kvaliteta, ali dobijaju "žućku".

ЗРЕЊАНИНЦИ ВОДУ ПОНОВО ДОБИЈАЈУ СА СТАРОГ ИЗВОРА: Чиста стиже кап по кап, само жута има снагу

Foto: Arhiva Novosti

Kada imaju prečišćenu vodu, onda ona stiže kap po kap. Tako moraju da biraju ili kvalitet ili dobar pritisak.

Nakon brojnih pritužbi građana na slab pritisak u slavinama, pre nekoliko dana JKP "Vodovod i kanalizacija" preuzelo je snabdevanje grada Zrenjanina, vodom sa starog izvora. Sa ovog izvora tokom dana isporučuje se više od 300 litara u sekundi.

Prema izveštajima tehničke službe "Vodovoda", Fabrika vode je često u noćnim satima puštala u mrežu i neprečišćenu vodu, kada je situacija sa pritiskom nešto bolja, ali drastično opadne kvalitet vode koja se isporučuje građanima.

Direktor "Vodovoda" Predrag Bodiroga ističe da rok za probni rad postrojenja za prečišćavanje vode ističe 21. jula, ali postoji mogućnost da se produži, kako bi Fabrika vode ispunila sve ugovorne obaveze. On ističe da grupacija "Zilio-Sinertek", investitor Fabrike vode u Zrenjaninu, "Vodovodu" duguje oko 81 milion dinara, na ime pozajmica i ugovora o kupoprodaji i da je dogovoreno da će dug biti izmiren tako što će se postepeno smanjivati fakture za plaćanje prečišćene vode.

PLAĆAJU OD MAJA

GRAĐANI Zrenjanina, srećni zbog konačno ispravne vode, koju su sedam dana u kontinuitetu imali u slavinama, započeli su od maja meseca plaćanje Postrojenju na Mihajlovačkom drumu usluge prečišćavanja vode, po ceni od 28 evrocenti po kubiku.

I pored brojnih zahteva firmi "Grupa Zilio" da ih obaveste kada će na kvalitetan i stabilan način preuzeti vodosnabdevanje i kada će biti konačno rešen problem sa slabim pritiskom, na adresu zrenjaninskog "Vodovoda" nije stigao nikakav konkretan odgovor.

- Zamislite situaciju da šest dana uzastopno nemate dovoljan pritisak u česmi i da ne možete ni da se istuširate. To je strašno, a dešava nam se u 21.veku. Bolje je da ima bilo kakve, jer zaista su uslovi katastrofalni, kada ste u stanu na četvrtom spratu bez vode - dodaje Dragoljub V. iz naselja Ruža Šulman i kaže da je već navikao na kupovinu vode za piće.

Predstavnik investitora Fabrike vode, Bojan Dimkić, svojevremeno je istakao da je gradski "Vodovod" odgovoran za slab pritisak, kada teče bela, ispravna voda, zbog učestalih kvarova na mreži, kao i da će taj problem biti rešen gradnjom četiri bunara.

Predrag Bodiroga naglašava da "Vodovod" ima dobru saradnju sa Fabrikom vode i da je najbitnije to što je fabrika konačno uspela da dobije ispravnu vodu. Svi sa zebnjom i nestrpljenjem u Zrenjaninu iščekuju 21. jul i novi rok, uz staru "žutu" vodu iz slavina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

IZNENADNA SMRT: Preminuo Danilo Dončić