TREĆE SVETSKO VOJNO PRVENSTVO U BASKETU 3X3: U Novom Sadu se takmiče ekipe iz 20 zemalja

Z. GRUMIĆ

19. 06. 2024. u 17:14

TREĆE Svetsko vojno prvenstvo u basketu 3x3, na kojem se takmiči 16 muških i 12 ženskih timova iz 20 država članica Međunarodnog saveta za vojne sportove (CISM), danas je u Novom Sadu svečano otvorio ministar odbrane Bratislav Gašić.

ТРЕЋЕ СВЕТСКО ВОЈНО ПРВЕНСТВО У БАСКЕТУ 3X3: У Новом Саду се такмиче екипе из 20 земаља

Z. Grumić

Pozdravljajući učesnike i goste, Gašić je istakao da se u vojnom sportu ogledaju viteštvo i prijateljstvo i ekipama iz inostranstva poželeo da iz naše zemlje ponesu samo najlepše uspomene, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

- Srbija je oduvek bila zemlja otvorenog srca i raširenih ruku za sve koji dolaze u miru i dobroj volji – poručio je Gašić i dodao da organizaciju Svetskog vojnog prvenstva u basketu 3x3 doživljavamo kao znak poverenja koje Ministarstvo odbrane uživa kod Međunarodnog saveta za vojne sportove ali i kao priznanje našoj zemlji i narodu.

Ministar je istakao da je ideja Međunarodnog saveta za vojne sportove da među pripadnicima oružanih snaga raznih zemalja širi razumevanje, saradnju i prijateljstvo putem sportskih takmičenja.

- Možemo se pohvaliti i činjenicom da je Novi Sad jedini grad koji ima najbolje basketaše na svetu, braću Stojačić. Zato nam je čast što se ovogodišnje svetsko vojno prvenstvo u basketu 3h3 održava ove nedelje upravo u našem gradu - rekao je Đurić.

Utakmice na tom dvodnevnom takmičenju igraju se u Maloj dvorani „Spensa“ a ulaz za posetioce je besplatan.


 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PROLAZNICI BILI IZNENAĐENI: Đoković nakon Vimbldona uhvaćen u šetnji sa lepom Ruskinjom (VIDEO)