ŽIVI NARODNA TRADICIJA: Održana manifestacija „Glas sa Vetrena“

S. M. J.

21. 04. 2024. u 13:35

MALI Izvor kod Zaječara ugostio brojne čuvare tradicije na drugoj po redu manifestaciji „Glas sa Vetrena”.

ЖИВИ НАРОДНА ТРАДИЦИЈА: Одржана манифестација „Глас са Ветрена“

Foto: Pozorište "Zoran Radmilović"

U prepunoj sali Doma kulture u Malom Izvoru kod Zaječara drugu manifestaciju tradiconalnog narodnog stvaralaštva „Glas sa Vetrena”, uveličali su svojim nastupima članovi pet foklornih ansambala sa teritorije grada Zaječara.

Nakon svečanog defilea ulicama ovog zaječarskog sela u Domu kulture nastupila su kulturno umetnička društva „Novo doba” iz Grlišta, „Romulijana” iz Gamzigrada, „Zoran Gajić” iz Rgotine, „Šljivar” iz Šljivara i „Sloga” iz Vražogrnca.

Vredne meštanke Malog Izvora pripremile su slane i slatke đakonije kako bi brojne goste domaćinski dočekale.

-Ovo je već treća manifestcija koja je od početka godine organizovana u selima na teritoriji grada Zaječara, a do kraja godine biće održano čak 40. Namera je da se smotre narodnog stvaralaštva organizuju u svim selima koja to žele. Manifestacije su vrlo značajne, jer pored očuvanja tradicije, predstavljaju jedini kulturni događaj u selima na teritoriji grada Zaječara. Važno je i to što su doprinele oživljavanju folklornih ansambala u petnaestak sela – navode u  Ustanovi Narodno pozorište Timočke Krajine Centar za kulturu „Zoran Radmilović”, koja je „Glas sa Vetrena“ organizovala u saradnji sa Mesnom zajednicom Mali Izvor, pod pokroviteljstvom grada Zaječara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)