DODELJUJU I NAGRADU „ANDRIJA ČIKIĆ“: U Smederevu se održava takmičenje pijanista, jedno od priznanja posvećeno dečaku ubijenom u "Ribnikaru"

J. I.

19. 04. 2024. u 07:15

UDRUŽENjE ljubitelja umetničkog stvaralaštva Smederevo - ULjUS - organizuje Međunarodno pijanističko takmičenje Smederevo 2014. godine za umetnike svih uzrasta.

ДОДЕЉУЈУ И НАГРАДУ „АНДРИЈА ЧИКИЋ“: У Смедереву се одржава такмичење пијаниста, једно од признања посвећено дечаку убијеном у Рибникару

Foto: Privatna arhiva

Od ove godine festival je ustanovio još jedno važno priznanje – nagradu za najperspektivnijeg mladog umetnika do 14 godina, koja nosi ime Andrije Čikića, dečaka čiji je život surovo prekinut 3. maja u beogradskoj OŠ „Vladislav Ribnikar”.

Cilj ove manifestacije je promovisanje mladih umetnika i grada Smedereva. Na takmičenju je do sada učestvovalo više od 3.000 umetnika iz 60 država sveta.

Onlajn prijvaljivanje za ovogodišnje takmičenje traje do 8. maja. Sveukupni pobednik dobija nagradu „Nevena Popović”, koja nosi ime priznate profesorke klavira Univerziteta u Beogradu, dok će najbolji mladi umetnik dobiti novoustanovljenu nagradu Andrija Čikić.

Andrija je kao desetogodišnjak učestvovao na Međunarodnom pijanističkom takmičenju u Smederevu kada je osvojio specijalnu nagradu za izvođenje Burgmilerove „Etide”. Prošle godine u Smederevu održan je „Koncert sećanja” u čast talentovanog pijaniste koji je izgubio život 3. maja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE ŠOKIRANA: Dejan Stanković preuzeo Spartak, ali ono što je onda uradio sin legende SFRJ fudbala - zapanjilo je sve u klubu