ZADATAK NASELJAVANJE MARSA: Nacionalni kup u robotici „Eurobot Srbija“ u Naučno-tehnološkom parku u Novom Sadu, u subotu, 6. aprila

Lj.P.

05. 04. 2024. u 10:28

U NAUČNO-tehnološkom parku u Novom Sadu, u subotu, 6. aprila, sa početkom u 12.30 časova počinje 21. Nacionalni kup u robotici „Eurobot Srbija“.

ЗАДАТАК НАСЕЉАВАЊЕ МАРСА: Национални куп у роботици „Еуробот Србија“ у Научно-технолошком парку у Новом Саду, у суботу, 6. априла

FOTO: FTN

„Eurobot“ je međunarodno takmičenje mladih, pretežno studenata, iz domena robotike, a tokom nadmetanja, svake godine se pravi robot koji treba da ispuni potpuno novi zadatak. Tema Eurobota 2024. je „Naseljavanje Marsa“.

„Eurobot Srbija“ će ove godine okupiti 16 timova iz četiri grada: Novog Sada, Beograda, Šida i Pančeva. Takmičenje će se održati u holu zgrade NTP-a, a prvi takmičarski mečevi počeće oko 9 časova, dok se finalni mečevi očekuju oko 15 časova.

Tri najbolje plasirane ekipe sa Nacionalnog kupa kvalifikovaće se za učešće na evropskom prvenstvu u robotici „Eurobot 2024“ koje će se održati u Francuskoj od 8. do 11. maja.

Organizator takmičenja je Fakultet tehničkih nauka u Novom Sadu, a pod pokroviteljstvom velikog broja kompanija koje su prepoznale entuzijazam i želju za sticanjem znanja iz domena robotike. Podršku takmičenju pružile su Pokrajinska vlada Autonomne pokrajine Vojvodine kao i Naučno-tehnološki park.

U cilju promocije nauke, kao prateći program događaja, u holu zgrade biće postavljena izložba u okviru koje će biti prikazani različiti robotski i mehatronički sistemi, uključujući kolaborativne i mobilne robote.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost