U SMEDEREVU KONKURS ZA "ZLATNU STRUNU": Međunarodni pesnički festival

J. I.

15. 03. 2024. u 05:00

MEĐUNARODNI festival poezije "Smederevska pesnička jesen" raspisao je konkurs za nagradu "Zlatna struna", koja se dodeljuje jednom godišnje za najbolji rukopis neobjavljenih pesama pristiglih na konkurs.

У СМЕДЕРЕВУ КОНКУРС ЗА ЗЛАТНУ СТРУНУ: Међународни песнички фестивал

Foto: N. Živanović

Za nagradu mogu konkurisati isključivo autori koji stvaraju na srpskom jeziku. Autori na konkurs treba da pošalju od 30 do 50 neobjavljenih pesama, iskucanih ćiriličnim pismom na srpskom jeziku. Rukopisi se potpisuju isključivo šifrom. Rok za prispeće rukopisa je 1. april 2024. godine.

Nagrada "Zlatna struna" sastoji se od statuete "Zlatna struna" (rad akademskog vajara Selimira Jovanovića) i objavljivanja dvojezične zbirke pesama pobednika konkursa. Laureat će biti predstavljen na ovogodišnjem Festivalu, na kome će biti promovisana i njegova zbirka pesama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

TULIJUM LASER ODLIČAN IZBOR ZA LEČENJE: Najčešći uzrok urinarnih problema je uvećana prostata