VEĆ DRUGU GODINU, UPRAVA ZA KAPITALNA ULAGANJA AP VOJVODINE POMAŽE MODERNIZACIJU OPŠTINE U SREMU Ruma dobija prvi bulevar

S. KOSTIĆ

26. 02. 2024. u 05:00

UPRAVA za kapitalna ulaganja AP Vojvodine odobrila je Rumljanima 300 miliona dinara, za nastavak kapitalnih projekata - izgradnju fiskulturne sale u Putincima, te rekonstrukciju Pavlovačke i Ulice Vuka Karadžića.

ВЕЋ ДРУГУ ГОДИНУ, УПРАВА ЗА КАПИТАЛНА УЛАГАЊА АП ВОЈВОДИНЕ ПОМАЖЕ МОДЕРНИЗАЦИЈУ ОПШТИНЕ У СРЕМУ   Рума добија први булевар

Foto Opština Ruma

Kako je, prilikom potpisivanja ugovora u Vladi Vojvodine, istakla predsednica Opštine Aleksandra Ćirić Bošković, lane je lokalna samouprava dobila isti iznos - da bi započela ove važne projekte, koji nisu ulaganje samo u infrastrukturu, već i u bolji život svih građana.

Deca

NOVOJ, savremenoj fiskulturnoj sali, dimenzija 55 sa 35 metara, na ukupnoj površini od bezmalo 2.500 kvadrata, najviše se raduje više od 300 mališana iz Putinaca, koji će dobiti još jedan prostor za bavljenje sportom.

A, nova fiskulturna sala OŠ "Dositej Obradović" u Putincima, čija izgradnja je počela početkom decembra prošle godine, a vrednost projekta je procenjena na 412 miliona dinara, trebalo bi da bude završena do kraja godine. Objekat će biti izgrađen po svim važećim standardima, sa najkvalitetnijim materijalima, adekvatnom termoizolacijom, modernom gumenom sportskom podlogom i keramikom prve klase.

- Nastavak izgradnje radova u Putincima omogućiće nam unapređenje sportskih aktivnosti i stvaranje boljih uslova za treninge i takmičenja - procenila je Aleksandra Ćirić Bošković, ističući da će ralizacija dugog projekta, zapravo, doneti modernizaciji Rume.

Jer, kako se čulo polovinom decembra prošle godine, kada je započeta izgradnja prvog bulevara, Vlada Srbije i Vlada AP Vojvodine - sa 200 miliona - sufinansiraju prvu fazu radova, a do 2025, kada se očekuje i završetak, finansijski će ga podržati sa dodatnih 400 miliona dinara.

- Ruma će dobiti savremenu saobraćajnicu sa četiri trake, počevši od Rigovog mlina, duž Ulice Vuka Karadžića, do Glavne, uz rekonstrukciju kompletne Pavlovačke, što će podrazumevati novi asfalt, ivičnjake, trotoare, rasvetu i kanalizacionu mrežu - precizirala je Aleksandra Ćirić Bošković, najavljujući da će radovi, koji obuhvataju deonicu dugu nešto više od jednog kilometra, biti nastavljeni veoma brzo, a Rumljani bi, shodno najavama iz lokalne samouprave, već dogodine trebalo da dobiju bulevar koji će voditi prema Sremskoj Mitrovici.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKO DANAS IZGLEDA ZORAN VANEV: Od Južne pruge do Švice (FOTO)