KONSTITUISANJE SKUPŠTINA GRADA LESKOVCA: Za predsednika izabran Aleksandar Đurović

I. M.

05. 02. 2024. u 19:58

Aleksandar Đurović(SPS) i u novom mandatu biće na čelu Skupštine grada Leskovca. On je izabran većinom glasova odbornika novog saziva lokalnog parlamenta.

КОНСТИТУИСАЊЕ СКУПШТИНА ГРАДА ЛЕСКОВЦА: За председника изабран Александар Ђуровић

foto: I.Mitić

Đurović je dobio podršku svih 47 odbornika koji su učestvovali u tajnom glasanju u skupštini grada. Ona ima 75 odborničkih mesta.

Sednici nisu prisustvovali odbornici GG „Za Leskovac zajedno“, dok su predstavnici listi koji nisu deo buduće vladajuće koalicije napustili salu nakon verifikacije odborničkih mandata.

Ovu odluku obrazložili su tvrdnjama da je na minulim izborima bilo mnogo navodnih neregularnosti koje su bitno uticale na rezultate glasanja i da ne žele da, svojim prisustvom, daju legitimitet budućoj lokalnoj vlasti.

Zamenik predsednika Skupštine grada biće Oliver Antanasijević(SNS) koji je ovu funkciju obavljao i u prethodnom sazivu Skupštine, a ranije je u više mandata bio član leskovačkog Gradskog veća.

Odbornici su za sekretara Skupštine grada postavili Zorana Vukašinovića, koji dugi niz godina obavlja ovu funkciju, dok je za njegovog zamenika izabran Vladimir Branković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)