SANIRANO PET DIVLJIH DEPONIJA U SUBOTICI: Sada na redu "Aleksandrovačka bara"

J. L.

31. 01. 2024. u 14:30

Tokom prošle godine u Subotici je sanirano pet divljih deponija, za šta je iz gradskog budžeta bilo izdvojeno 3,5 miliona dinara. Kako se može videti iz plana programa poslovanja JKP "Čistoća i zelenilo" ove godine akcenat će biti na sanaciji deponije "Aleksandrovačka bara".

САНИРАНО ПЕТ ДИВЉИХ ДЕПОНИЈА У СУБОТИЦИ: Сада на реду Александровачка бара

Foto: Ministarstvo zaštite životne sredine

Tokom godine sanirane su divlje deponije u  Čantaviru, Gornjem Tavankutu, Starom Žedniku, Mišićevu i u sklopu kompleksa nekadašnje fabrike "Zorka". Međutim, problem sa deponijama nije njihova veličina, već činjenica da se i posle čišćenja one ponovo stvaraju, pa se tako na teritoriji Grada Subotice sada nalazi ukupno devet aktivnih divljih deponija.

- Pre 15 godina mi smo imali preko 50 aktivnih lokacija, sada smo se sveli na devet aktivnih lokacija, što jeste poboljšanje, ali one se ponovo stvaraju a sredstva iz budžeta koja se troše za ove namene, a mogla bi da se koriste za mnogo bolje stvari – ocenio je Žika Reh, šef Službe za zaštitu životne sredine. - Kaznena politika bi trebalo da bude rigoroznija. Problem su takođe i nadležnosti, pogotovo pored državnih puteva i na prostorima koji nisu privedeni nameni, gde mi nemamo prava da reagujemo. To čini jedan manji broj ljudi, ali su posledice njhovog delovanja velike i izuzetno štetne, s obzirom da kada taj otpad dođe u životnu sredinu, zagađujuće materije se spiraju vodom, sklon je paljenju i zagađenju vazduha.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SI APLAUDIRAO VUČIĆU: Ove moćne reči predsednika Srbije oduševile najmoćnijeg čoveka sveta (VIDEO)