OSNOVCI U PARAĆINSKOJ BIBLIOTECI: Povod – Međunarodni dan obrazovanja (FOTO)

Зорана Рашић
Zorana Rašić

25. 01. 2024. u 19:35

U NARODNOJ Biblioteci „Dr Vićentije Rakić“ u Paraćinu povodom Međunarodnog dana obrazovanja, a uoči Savindana, učenici trećeg razreda OŠ „Stevan Jakovljević“, sa svojom učiteljicom Jelenom Vukobratović, imali su baš zanimljiv nastavni čas.

ОСНОВЦИ  У ПАРАЋИНСКОЈ БИБЛИОТЕЦИ: Повод – Међународни дан образовања (ФОТО)

Foto: N.B. "Dr Vićentije Rakić"

Između ostalog, puno su saznali o životu i delu srpskog prosvetitelja, Svetog Save, a od diplomiranog grafičara Žarka Stankovića naučili su dosta stvari o tehnici lepog pisanja  - kaligrafiji.

Foto: N.B. "Dr Vićentije Rakić"

Žarko Stanković

- Sa početkom nastave, odnosno drugog polugodišta,  Biblioteka nastavlja saradnju sa paraćinskim školama organizovanjem javnih časova aktivne nastave, a sve u cilju afirmacije čitanja i prezentacije naših fondova – kaže tim povodom direktorka Biljana Drenovaković.

Foto: N.B. "Dr Vićentije Rakić"

Biljana Drenovaković

Ona podseća da je u međuvremenu bibliotečki knjižni fond obogaćen sa oko 2.000 novih naslova, a kako je Međunarodni dan obrazovanja, a obrazovanje treba da bude dostupno svakom detetu, čas kaligrafije je organizovan da bi kako bi poseta bilbioteci učenicima bila interesantnija.

Takođe, povodom obeležavanja Savindana, do subote, 27. januara,  svim učenicma sa teritorije paraćinske opštine Biblioteka  „Dr Vićentije Rakić“ daruje besplatno učlanjenje ili obnovu članstva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)