KO KAŽE DA NEMA DOBRIH LJUDI? Dve Kruševljanke postavile kućice za promrzle životinje na ulici (FOTO/VIDEO)

S.BABOVIĆ

16. 01. 2024. u 12:47

DVE devojke iz Kruševca postavile su kućice za životinje na dve lokacije u gradu, kako bi ih zbrinule tokom hladnih dana ovog januara.

КО КАЖЕ ДА НЕМА ДОБРИХ ЉУДИ? Две Крушевљанке поставиле кућице за промрзле животиње на улици (ФОТО/ВИДЕО)

Foto:FB

Prve dve kućice pojavile su se kod obdaništa u naselju Ujedinjene nacije i na autobuskoj stanici u naselju Dedina. Kako su objavile ove plemenite devojke, prezadovoljne su podrškom ljudi u akciji, koja se zove "Pomoć šapicama tokom zime".

Sve je počelo jednom objavom na Fejsbuku:

- Drugarica i ja smo želele za početak da napravimo kućice za životinje na ulici, za početak da to budu najobičnije kućice dobro obložene zbog zime i hladnoće - objavila je plemenita Anđela Misić iz Kruševca. - Tu bi svakog drugog dana stavljale hranu i vodu. Mi smo planirale da to postavimo u naseljima UN i Dedina. Ako još neko želi da nam se pridruži, pomogne na bilo koji način finansijski ili da donosi hranu i da postavimo kućicu kod njega u naselju, nek nam se javi. I ako imate bilo kakvo staro ćebe, peškire, možete donirati da postavimo u unutrašnjnost kućica.

Donatori i organizacije za zaštitu životinja ORPAK javili su se devojkama i tako je uz kućice nabavljena i hrana za gladne i promrzle životinje. Pristigla je i ambalaža za privremeno sklonište, koje su humanitarke ukrojile i postavile u dva naselja. 

Akcija se nastavlja….

https://www.facebook.com/100007635228728/videos/962522551967023/

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024