TANJIRI PUNI NADE: Narodna kuhinja u Kraljevu u 2023. pripremila više od 150.000 obroka

G. ĆIROVIĆ

04. 01. 2024. u 11:41

Lokalna kancelarija Crvenog krsta u Kraljevu i tokom minule godine uspešno je realizovala sve planirane aktivnosti i akcije kontinuirano pomažući najugroženijim kategorijama stanovništva.

ТАЊИРИ ПУНИ НАДЕ: Народна кухиња у Краљеву у 2023. припремила више од 150.000 оброка

G.Šljivić

O tome ponajbolje svedoči podatak da odašnja Narodna kuhinja o kojoj se stara Crveni krst, uprkos povremenim problemima i teškim periodima, bez prestanka funkcioniše od 2002. godine obezbeđujući obroke za 600 najsiromašnijih Kraljevčana.

- Tokom prošle godine za korisnike usluga Narodne kuhinje pripremljeno je više od 150.000 obroka. Osim toga, zahvaljujući lokalnoj samoupravi, resornom Ministarstvu i donatorima, otvorili smo još jedan distributivni centar u naselju Beranovac i tako omogućili korisnicima sa tog područja da lakše i brže dobiju svoje sledovanje – kaže Radmila Dobrić, sekretar Crvenog krsta u Kraljevu.

Prema njenim rečima, tokom 2023. godine volonteri ove humanitarne organizacije podelili su i oko 1.500 paketa sa osnovnim životnim namirnicama i sredstvima za higijenu uglavnom ugroženim domaćinstvima sa ruralne teritorije.

- Tu se ubrajaju i paketi od Ministarstva, i od Crvenog krsta Srbije, i od lokalnih donatora, kao i paketi koji su bili usmereni ka poplavljenim porodicama – dodaje Dobrićka. - Uz to, za 38 porodica koje su pretrpele oštećenja prilikom poplave i u stanju su socijalne potrebe podeljeno je po 38.500 dinara novčane pomoći.

G.Šljivić

 

Korisnici kraljevačke Narodne kuhinje redovno dobijaju pola vekne hleba i pola litra kuvanog obroka koji je dva do tri puta sedmično sa mesom. Na kvalitet i količinu obroka korisnici nemaju zamerke, a mnogima je to i jedino toplo jelo koje pojedu tokom nedelje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave