„PRAZNIČNE ĐAKONIJE“ OBOGATILE TRPEZU: U Vršcu održana 14. gastronomska manifestacija (FOTO)

Јелена Ј. Баљак
Jelena J. Baljak

11. 12. 2023. u 18:06

CEO minuli vikend u Vršcu bio je u duhu predstojećih praznika.

„ПРАЗНИЧНЕ ЂАКОНИЈЕ“ ОБОГАТИЛЕ ТРПЕЗУ: У Вршцу одржана 14. гастрономска манифестација (ФОТО)

Foto: TO Vršac

Osim što su svoj deci starosti do 10 godina podeljeni besplatni novogodišnji paketići, održana je i gastronomska manifestacija „Praznične đakonije“. Reč je o 14. izdanju svetkovine, koja ima prodajni, ali i humanitarni karakter, sa ciljem da domaćice inspiriše i opremi za praznike koji nam se približavaju.

Prazničnu dekoraciju, ručno rađene proizvode, zdravu lokalnu hranu i zimnicu ponudilo je više od 70 izlagača iz Vršca i okoline, koji su tezge imali u velikoj sali hotela „Srbija“.

Jedan od segmenata ove manifestacije je izložba slavnih pogača, kao i novogodišnjih čestitki, koje su pravila deca iz vršačkih osnovnih škola. I pogače i čestitike su mogle da se otkupe u zamenu za donaciju udruženju NURDOR.

Manifestaciju su svojim nastupima na bini dodatno oplemili: hor „Raspevano srce“, Smhuljci VAU „Ars“, KUD „Grozd“ iz Vršca, KUD „Vinogradar“ iz Gudurice, KUD „Sveti Sava“ iz Velikog Središta i KUD „Đorđe Maletić“ iz Jasenova, kao i plesni studio „Olja“ iz Vršca.

Među posetiocima su, osim Vrščana, bile i dve organizovane grupe od stotinak turista iz Beograda, što ovu manifestaciju podiže na viši nivo od lokalnog.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)