NAGRAĐENO 65 MALIH UMETNIKA: U Vršcu dodeljena likovna nagrada Paja Jovanović

Јелена Ј. Баљак
Jelena J. Baljak

02. 12. 2023. u 18:52

KULTURNI centar Vršac po 63. put dodelio je nagrade najboljim učesnicima likovnog konkursa „Nagrada Paja Jovanović“, koja sa tako dugom tradicijom predstavlja jedinstvenu podršku mladim likovnim stvaraocima u Srbiji.

НАГРАЂЕНО 65 МАЛИХ УМЕТНИКА: У Вршцу додељена ликовна награда Паја Јовановић

Foto: Grad Vršac

Na konkurs je pristiglo više od hiljadu dečjih radova iz cele zemlje, koji su ocenjivani u dve selekcije – redovne predškolske i školske ustanove i umetničke škole i ateljei.

Nagrađeno je ukupno 65 radova, u četiri uzrastne kategorije, a nagrade je autorima, na svečanosti u Kongresnoj dvorani Centra „Milenijum“, uručila gradonačelnica Vršca Dragana Mitrović.

-Lepo je što ove godine imamo tako veliki broj nagrađenih radova. Verujem da se među dobitnicima krije neki novi Paja Jovanović i da će svima ova nagrada biti samo jedna u nizu – rekla je gradonačelnica.

Nagrađenoj deci obratio se i istoričar umetnosti Petar Petrović, autor Sistemskog kataloga dela Paje Jovanovića. Zahvaljujući njemu prisutni su imali priliku da pogledaju i dokumentarni film o slavnom srpskom slikaru iz 1957. godine, koji predstavlja jedini arhivski video-zapis u kom se Paja Jovanović lično pojavljuje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)