ODUŽIO SE BIVŠOJ ŠKOLI: Mašinski inženjer iz Aleksandrovca poklonio mašinu vrednu 15.000 evra

S.BABOVIĆ

03. 11. 2023. u 21:00

MAŠINSKI inženjer Dejan Bondžić iz Aleksandrovca odavno je završio Srednju školu "Sveti Trifun" u rodnom gradu, ali bivše profesore i školu u kojoj je stekao prva znanja nije zaboravio.

ОДУЖИО СЕ БИВШОЈ ШКОЛИ: Машински инжењер из Александровца поклонио машину вредну 15.000 евра

Foto:Informativna sluzba Doma kulture Aleksandrovac

U prostorije ove školske ustanove upravo je stigla njegova CNC mašina, čija je vrednost 15.000 evra! Složen elektro - mehanički uređaj, koji reguliše rad mašinskim aparatima uz prethodno programiranje koristiće đacima aleksandrovačke škole u praksi.

Bondžićeva praksa je odavno razvijena i to u Aleksandrovcu, gde se školovao i odrastao.

Donator kaže da je bio motivisan ljubavlju prema školi i želji da đaci imaju što bolje uslove za učenje i rad. Profesori svedoče da ovo nije prva donacija ovog đaka. Do sada je poklonio više od dve tone kvalitetnih metalnih šipki upravo za rad na CNC mašini.

Smer za školovanje mašinskih tehničara za kompjutersko konstruisanje upisuje 30 učenika. Reč je o vrlo traženom zanimanju, jer mladi imaju šanse da se zaposle i u industriji mašina i alata, ali i u automobilskoj industruji, konstrukcionim biroima i u svim oblastima, gde se koriste računarske tehnologije. Mnogi maturanti se odlučuju i da nastave školovanje na tehničkim, tehnološkim, mašinskim fakultetima, poput inženjera Bondžića, koji je poklonio školi vredan uređaj.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)