DOBILI IGRALIŠTA: U izgradnju u Opariću i Belušiću uloženo 4.3 miliona dinara

Z. GLIGORIJEVIĆ

18. 10. 2023. u 16:43

U izgradnju dečijih igrališta u Opariću i Belušiću Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave uložilo je 4.3 miliona dinara.

ДОБИЛИ ИГРАЛИШТА: У изградњу у Опарићу и Белушићу уложено 4.3 милиона динара

Foto:Z.Gligorijević

Aleksandar Martinović, ministar državne uprave i lokalne samouprave, koji je otvorio igralište u dvorištu područnog odeljenja OŠ „Dušan Popović“ u Belušiću, rekao je da opština Rekovac uvek može da računa na pomoć ovog ministarstva za sve projekte čiji je cilj unapređenje životnog standarda.

-Sve ovo što radimo neće imati mnogo smisla ukoliko neće biti nekog ko će da nas nasledi. Zbog toga je interes države Srbije da ulaže u decu. To je uvek najsigurnija investicija. Potrebno je da imamo što više dece. Meni je drago što smo kao Ministarstvo mogli da izdvojimo relativno skromna sredstva za ova dva dečja igrališta. Nadam se da će to ovoj deci nešto da znači. Mi ćemo nastaviti da pomažemo opštinu Rekovac, kao i sve opštine koje se nalaze u Pomoravskom-upravnom okrugu – dodao je Martinović.

Predsednik opštine Rekovac Aleksandar Đorđević izrazio je veliko zadovoljstvo zbog otvaranja novih igrališta, kao i zbog druge ovogodišnje posete ministra Martinovića opštini Rekovac.

-Svima je sada jasno da Rekovac ima veliku podršku i da našoj deci sledi jedna svetla budućnost. Da bi tako bilo, mi smo tu da zajedničkim snagama sa državom i resornim ministarstvima za našu decu i našu opštinu Rekovac, kako bismo imali što bolje uslove za život – ocenio je Đorđević.

Martinović je rekao i da je razgovarao sa predsednikom opštine Rekovac o rekonstrukciji škole u ovom selu. Kako je za to je potrebno izdvojiti nešto više od 10 miliona dinara, u planu je da taj projekat bude realizovan u saradnji sa Ministarstvom prosvete.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu