KIKINĐANI U VOŽNJI NE USTUPAJU PRVENSTVO PROLAZA: Česti sudari na raskrsnicama u ovom gradu

R. Š.

09. 10. 2023. u 14:37

Neustupanje prava prvenstva prolaza čest je razlog saobraćajnih nezgoda na raskrsnicama u Kikindi. Jedan takav sudar dogodio se danas u centru grada, na uglu ulica Nemanjine i Đoke Radaka, gde se, inače, često događaju takvi prekršaji.

КИКИНЂАНИ У ВОЖЊИ НЕ УСТУПАЈУ ПРВЕНСТВО ПРОЛАЗА: Чести судари на раскрсницама у овом граду

Foto: R. Šegrt

Na sreću, u kontaktu dva putnička automobila nije bilo teže povređenih putnika, ali je dvoje, nakon pregleda na licu mesta, kolima Hitne pomoći prebačeno u bolnicu na detaljniji pregled. Kontrolom Saobraćajne policije ustanovljeno je da vozači nisu bili pod uticajem alkohola.

Foto: R. Šegrt

Sudar na raskrsnici Nemanjine i Đoke Radaka

- Nezgoda se dogodila zbog nepoštovanja prvenstva prolaza. Ta raskrsnica jeste veoma prometna, dobro je obeležena, ali se, nažalost, na njoj često sudaraju vozila – potvrđeno nam je u Policijskoj upravi u Kikindi.

Komentari vozača o čestim sudarima na ovoj raskrsnici su različiti. Neki misle da je nepregledna, drugi da treba da se postavi semafor, dok treći navode da je glavni problem nepoštovanje propisa:

- Raskrsnica je pregledna. Jednostavno ljudi ne stanu na znak „stop“. I sam sam imao tu saobraćajku. Bio sam na glavnom putu, ali neko nije ispoštovao propis. Sreća pa sam vozio oko 30 kilometara na sat - navodi jedan vozač, dok drugi opisuje šta se danas dogodilo, jer je bio očevidac:

- Žena je izletela autom, nije stala na znak „stop“.

Foto: R. Šegrt

Neustupanje prvenstva prolaza

I pre dva dana dva putnička vozila, takođe zbog neustupanja prava prvenstva prolaza, sudarila su se na uglu ulica Vojvode Putnika i Nikole Pašića. Zbog istog prekršaja jedna saobraćajna nezgoda dogodila se i za vikend. Zbog oovg i drugih prekršaja u saobraćaju, policija je protiv 19 učesnika podnela zahteve za pokretanje prekršajnog postupka. Zbog vožnje pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci iz saobraćaja je isključeno 16 vozača.

Foto: R. Šegrt

Česte nezgode na istom mestu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)