ZA ZARINO LEČENJE: Akcija "Humanitarni ponedeljak" danas na novosadskom Štrandu

Lj.P.

21. 08. 2023. u 10:45

AKCIJA „Humanitarni ponedeljak“ danas, 21. avgusta, na novosadskom Štrandu, namenjena je Zari Urukalo, a ulaz na plažu se neće naplaćivati. Kartu će zameniti dobrovoljni prilozi posetilaca u skladu sa njihovim finansijskim mogućnostima. Kutije u koje će građani moći da prilože pomoć biće postavljene uz kapije Štranda od 8 do 19 časova.

ЗА ЗАРИНО ЛЕЧЕЊЕ: Акција Хуманитарни понедељак данас на новосадском Штранду

FOTO: Privatna arhiva

Zara je 2019. godine iz uredno vođene trudnoće rođena u 32. gestacijskoj nedelji zbog pucanja tankog creva, odmah je intubirana i stavljena na mehaničku ventilaciju. Nakon nekoliko hirurških intervencija dobila je dijagnozu kratkog creva. Zara je prvo dete u pedijatriji Srbije koje prima lek Tedugluid-Revestive kao biološku terapiju, napredak postoji, ali je minimalan.

Uz retku bolest kratkog creva, Zara ima i cerebralnu paralizu, hemiparezu. Ne može samostalno da hoda i ide uz pridržavanje roditelja sa blago narušenom šemom hoda. Svakodnevno ide na fizikalne tretmane i jednom godišnje na banjsko lečenje.

Zara je mentalno zdrava devojčica, vesela i druželjubiva, a njena želja kao i želja roditelja je da se igra sa decom i da ima detinjstvo kao i njeni vršnjaci. Zarini roditelji nisu u mogućnosti da njeno lečenje finansiraju sami, zato im je potrebna pomoć svih nas. Roditelji mole sve ljude dobre volje koji su u mogućnosti da pomognu i zajedno učestvuju u Zarinom napredovanju i njenim prvim samostalnim koracima kroz život.

U akciji prikupljanja sredstava za lečenje Anabele Kulačanin prikupljeno je ukupno 189.760,00 dinara. Ovim putem obaveštavamo sugrađane, koji imaju potrebe za ovakvom vrstom pomoći, da svoje zahteve mogu doneti na glavnu blagajnu Štranda.

BONUS VIDEO:

"UŽIVAMO KAD NASMEJEMO LjUDE": "Novosti" u živopisnom naselju Srema, jedinstvenog imena

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu