BIBLIOTEKA U NOVOM RUHU: Moderno opremljen prostor u Zrenjaninu

Богољуб Грујић
Bogoljub Grujić

16. 08. 2023. u 11:13

NAKON više od godinu dana radova na adaptaciji Pozajmnog odeljenja Biblioteke u centru Zrenjanina, prvi korisnici u oplemenjenom i moderno uređenom prostoru mogu da koriste i pozajmljuju knjige.

БИБЛИОТЕКА У НОВОМ РУХУ: Модерно опремљен простор у Зрењанину

grad Zrenjanin

- Osim investicije u iznosu 1,2 milona dinara, koliko je Ministarstvo kulture i informisanja Srbije opredelilo za rekonstrukciju Pozajmnog odeljenja u jednoj od najlepših zgrada u centru Zrenjanina, grad je investirao još 5,5 miliona dinara, kako bi u potpunosti bilo adaptirano - naglasio je prilikom obilaska Biblioteke, Saša Santovac, zamenik gradonačelnika Zrenjanina.

Direktor gradske biblioteke Žarko Zrenjanin, Milan Bjelogrlić, dodao je da je upravo Pozajmno, najfrekventnije javno odeljenje zrenjaninske biblioteke i prostor  sa najviše publikacija i korisnika u odnosu na ostala javna odeljenja, a zbog lošeg stanja, rekonstrukcija i opsežni građevinski radovi su bili neohodni.

- Ranije smo renovirali Naučno, kroz nekoliko projekata uređeno je i Dečije odeljenje i sada ponosno možemo reći da ova lepa zgrada, blista punim sjajem dodao je Milan Bjelogrlić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SAMO NA 2 SATA AVIONOM OD BEOGRADA: Odlična destinacija za letovanje - svi detalji rezervacije i aranžmana