CENTAR PARAĆINA MENJA IZGLED: Finalni radovi na izgradnji amfiteatra i dečjeg igrališta

Зорана Рашић
Zorana Rašić

11. 08. 2023. u 14:47

U OKVIRU projekta "EU pro plus", u centru Paraćina u blizini Regionalnog inovacionog startap centra, u toku su finalni radovi na završetku amfiteatra i dečjeg igrališta.

ЦЕНТАР ПАРАЋИНА МЕЊА ИЗГЛЕД: Финални радови на изградњи амфитеатра и дечјег игралишта

Foto: Z. Rašić

Prethodno je završeno popločavanje pristupnih staza ispred nekadašnje „Jugobanke“, urađena je atmosferska kanalizacija i postavljeni stubovi za javnu rasvetu, kaže  Marko Jelenić, načelnik Uprave za investicije i održivi razvoj.

- Opština Paraćin je od „EU pro plusa“ dobila namenska sredstva i već se vide završni radovi na amfiteatru i dečijem igralištu koji se nalaze iza prostora „Jugobanke“. Ovde ćemo u okviru istog projekta postaviti i takozvanu pametnu klupu između ta dva objekta. Biće urađena i česma sa pijaćom vodom, a nakon svih ovih radova raspisaćemo javnu nabavku za sistem za navodnjavanje travnjaka, jer planiramo i ozelenjavanje javnih površina – objašnjava Jelenić.

Foto: Z. Rašić

 

Po njegovim rečima, sa ovim i drugim planiranim radovima biće potpuno promenjena urbanistička slika samog centra grada.

- Već je postavljen novi pešački mostić – pasarela kod Regionalnog inovacionog startap centra, što će sve činiti lepu celinu sa novim amfiteatrom, igralištem i novim pristupnim popločanim stazama ispred „Jugobanke“. Takođe, pored rekonstruisane Ulice Nikole Pašića gradićemo dečje igralište, praktično ćemo uskoro u samom centru Paraćina imati dva igrališta za decu – ističe Jelenić.

Ovome treba dodati i nova parking mesta koja će se dobiti aktuelnim radovima na proširenju parkinga u Ulici Svetog Save, dok će za prostor preko puta „Maksija“ kod fontane biti nabavljene nove klupe – zaključuje Jelenić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?