NEOBIČAN HOBI: Andraš iugravirao preko stotinu flaša (FOTO)

Богољуб Грујић
Bogoljub Grujić

06. 08. 2023. u 14:23

TRIDESETČETVOROGODIŠNjI Andraš Bodnar, iz sela Novi Itebej kod Zrenjanina, tokom četvorogodišnjeg pasioniranog bavljenja graviranja staklenih flaša. stekao je reputaciju nadahnutog umetnika, koji svoj hobi obožava i trudi se da u svaku gravu mahom slavske flaše, utakne deo svoje duše.

НЕОБИЧАН ХОБИ: Андраш иугравирао преко стотину флаша (ФОТО)

Privatna arhiva

- Samouk sam u ovom hobiju, ali imam motivaciju i želju da stvaram i usavršavam se, do sada sam izgravirao preko stotinu flaša, od onih sa jednostavnim motivima i šablonima, do onih sa likovima svetaca - kaže Andraš, ističući da mu je najveća inspiracija bila flaša sa ugraviranim njegovim imenom, koju je na poklon dobio još kao dečak.

- Kopkalo me je, želeo sam da se oprobam, najpre sam gravirao na čašama, a zatim postepeno prešao i na flaše i na veće staklene površine. Prvi radovi su nastali mašinicom koju sam dobio na poklon od rođaka - dodaje Andraš.

On svoje svoje radove trenutno izlaže na seoskoj slavi u Novom Itebeju, uz napomenu da pored likova svetaca, gravira motive cveća, imena, portreta, važnih datuma, kao što su rođendani, venčanja, krštenja.

- Obično graviranje traje po nekoliko sari, do sada najduži rad zahtevao je šest sati graviranja - dodaje na kraju Andraš, iskreno ističući da su mu najveća podrška i podsticaj da gravira teže i komplikovanije morive, supruga i deca, koji mu često i pomažu u radu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ O ČUDNOJ IZJAVI PREDSEDNIKA UKRAJINE: Niko ne shvata ozbiljno to što Zelenski govori