GRADONAČELNIK ĐURIĆ O POSLEDICAMA NEVREMENA: Stručnjaci da procene štetu i naprave plan rekostrukcije, u planu otvaranje računa za donacije

Z. G.

03. 08. 2023. u 16:31

ZBOG saniranja oštećenja javnih zelenih površina na teritoriji Grada Novog Sada, nastalih u olujnom nevremenu 19. i 21. jula ove godine, gradonačelnik Milan Đurić naložio je Gradskoj upravi za zaštitu životne sredine da hitno formira stručni tim koji će da proceni nastala oštećenja.

ГРАДОНАЧЕЛНИК ЂУРИЋ О ПОСЛЕДИЦАМА НЕВРЕМЕНА: Стручњаци да процене штету и направе план рекострукције, у плану отварање рачуна за донације

Z. Grumić

Kako je navedeno u saopštenju, taj tim stručnjaka treba i da izradi plan rekonstrukcije javnih zelenih površina na teritoriji grada sa iskazanim fizičkim i finansijskim pokazateljima neophodnim za realizaciju Plana, koji treba da sadrži prioritete i dinamiku realizacije mera za njegovo sprovođenje.

- Gradska uprava za zaštitu životne sredine, u saradnji sa Gradskom upravom za finansije, obezbediće sredstva u budžetu grada za realizaciju navedenog Plana, koji će biti realizovan posebnim programom za svaku kalendarsku godinu – dodaje se u saopštenju.

Grad će otvoriti poseban namenski račun za prikupljanje donacija pravnih i fizičkih lica koja žele da podrže obnovu javnih zelenih površina na teritoriji Novog Sada.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)