VUK VASIĆ (14) VRATIO SE SA LEČENJA U PARAĆIN: Dečakov otac apeluje na sugrađane da sad pomognu – Aleksandru (FOTO)

Зорана Рашић
Zorana Rašić

25. 07. 2023. u 16:21

ČETRNAESTOGODIŠNjI dečak Vuk Vasić iz Paraćina, koji se od septembra prošle godine lečio na specijalizovanoj klinici u Bolonji u Italiji, posle tačno 299 dana, uz saglasnost lekara, vratio se u svoj rodni grad, kući.

ВУК ВАСИЋ (14) ВРАТИО СЕ СА ЛЕЧЕЊА У ПАРАЋИН: Дечаков отац апелује на суграђане да сад помогну – Александру (ФОТО)

Foto: Fesjbuk/privatna arhiva

Vuk se sada oseća dobro i očekuje ga dalji oporavak i rehabilitacija, kao i kontrole, a na lečenje teške bolesti u Italiju uspeo je da otputuje zahvaljujući finansijskoj podršci humanih ljudi, organizacija, udruženja, firmi, javnih ustanova... ne samo iz Paraćina već iz cele Srbije.

Obelodanivši lepu vest da se Vuk vratio porodici, dečakov otac Vojislav Vasić apelovao je sada na Paraćince i sve ostale građane Srbije da slanjem sms poruke sada finansaijski pomognu drugom dečaku - šesnaestogodišnjem Aleksandru Petroviću.

- Pozivam sve sugrađane i ostale koji ovo vide da pošalju sada sms 474 na  broj 3030 za našeg Aleksandra, kako bi tom detetu obezbedili dovoljno sredstava za još jednu operaciju i sve ostalo što će mu takođe biti neophodno u narednom periodu za lečenje. Tako ćemo pokazati da je Paraćin grad za sve naše ljude i da smo podjednako solidarni o kome god da se radi – naglasio je Vasić, zahvalivši se ujedno svima koji su bili uz Vuka u njihovoj zajedničkoj borbi.

Foto: Fesjbuk/privatna arhiva

Humanitarne kutije nalaze se na više mesta u Paraćinu

A priliku da pomognu Aleksandru Paraćinci će imati već sutra,na prijateljskoj utakmici između tamošnjeg FK Jedinstva i Crvene zvezde koja će se igrati od 18 sati na gradskom stadionu.

Kutije za priloge biće postavljene na svakom ulazu na igralište i svaki posetilac biće u prilici da donira za ovog dečaka iz Klačevice koji se, od rođenja, bori da prohoda kao i sva druga deca.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)