POVODOM SLAVE GRADA PROKUPLJA: Plaketa Svetog Prokopija narodnom poslaniku dr Darku Laketiću

D. Z.

14. 07. 2023. u 13:25

ORGANIZACIONI Odbor za obeležavanje Svetog Prokopija, slave Grada Prokuplja odlučio da ovogodišnje najveće priznanje grada sa imenom svetitelja po kojem nosi ime dobije narodni poslanik prim. doc. dr Darko Laketić.

ПОВОДОМ СЛАВЕ ГРАДА ПРОКУПЉА: Плакета Светог Прокопија народном посланику др Дарку Лакетићу

FOTO GRAD PROKUPLjE

U obrazloženju za dodelu ovog najvišeg priznanja Grada Prokuplja navodi se da je dr Darko Laketić, koji je od 2014. narodni poslanik iz Toplice u Narodnoj skupštini Republike Srbije, svojim ličnim zalaganjem i uspesima doprineo da se za ime Prokuplja i Topličkog okruga čuje širom sveta.

- Na svom radnom mestu i van njega, svojim ličnim primerom i zalaganjem uz toleranciju i međusobno uvažavanje, doprineo je širenju ugleda Grada Prokuplja i Topličkog okruga. Nesebičnim zalaganjem uspeo je da Prokuplje dobije od Republike Srbije jednu od najvažnijih investicija u oblasti zdravstva u ovom delu Evrope, a to je izgradnja najmodernijeg Medicinskog centra sa preko 30.000 kvadratnih metara - navodi se u obrazloženju Organizacionog odbora Grada Prokuplja.

Dodaje se da je dr Laketić svojim zalaganjem uspeo je da se izbori da Prokuplje dobije i Topličku akademiju u okviru koje se od nedavno formiran i novi smer iz oblasti zdravstva, Odsek za medicinske studije. Takođe se navodi da je ovogodišnji dobitnik „Plakete Sveti Prokopije“ dao veliki doprinos široj društvenoj zajednici na dužnosti predsednika Odbora za zdravlje i porodicu u Narodnoj skupštini Republike Srbije i predsednika Komisije za istragu posledica NATO bombardovanja 1999. godine po zdravlje građana Srbije, kao i uticaja na životnu sredinu, sa posebnim osvrtom na posledice koje je ostavila upotreba projektila sa osiromašenim uranijumom.

Inače, pohvalnice Svetog Prokopija ove godine su dobili Ministarstvo kulture Republike Srbije i to za doprinos i zasluge u razvoju kulture u Prokuplju u periodu od 2017. – 2023. godine, zatim pobratimljena slovenačka Opština Kočevje za saradnju u svim oblastima i solidarnost u teškim vremenima poplava koje su zadesile naš grad i takođe pobratimljena francuska Opština Epon za saradnju i podršku u realizaciji zajedničkih kulturnih i sportskih manifestacija.

BIOGRAFIJA

 Dr Darko Laketić je rođen 1975. godine u Kosovskoj Mitrovici, a Medicinski fakultet je završio u Prištini. Urologiju je specijalizirao na Medicinskom fakultetu u Nišu. Stekao i zvanje doktora nauka i docenta Medicinskog fakulteta. Autor je više stručnih i naučnih publikacija. Oženjen je i ima troje dece.

Plaketa Svetog Prokopija i Pohvalnice dobitnicima će biti uručene na svečanoj Akademiji koja se povodom obeležavanja gradske slave Sveti Prokopije organizuje u četvrtak 20. jula u prokupačkom Domu kulture u 20 sati.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave