"VOZI ODMORAN": Akcija za bezbedniji saobraćaj

Novosti online

14. 07. 2023. u 11:50

PREDSTAVNICI Uprave saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova i Agencije za bezbednost saobraćaja realizovali su na Naplatnoj stanici "Stara Pazova" zajedničke aktivnosti u okviru kampanje "Vozi odmoran".

ВОЗИ ОДМОРАН: Акција за безбеднији саобраћај

Foto: MUP

Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević naglasio je koliko je važno da u letnjim mesecima, kada u saobraćajnim nezgodama strada najviše učesnika u saobraćaju, vozači na put kreću odmorni i da prave pauze na svaka dva sata vožnje, što i jeste slogan kampanje.

Foto: MUP

Lakićević je, takođe, apelovao na sve vozače i putnike da obavezno koriste sigurnosni pojas i na prednjem i na zadnjem sedištu, kao i na sve roditelje da decu prevoze na zakonom propisan način kako bi se sačuvala njihova bezbednost.

Foto: MUP

V. d. direktora Agencije za bezbednost saobraćaja Branko Stamatović istakao je da se tokom predstojećeg vikenda očekuje pojačan intenzitet saobraćaja s obzirom na smenu turista, kao i pojačan tranzitni saobraćaj. Apelovao je na vozače da na put krenu odmorni, zdravi i naspavani i da u toku vožnje na svaka dva sata prave pauzu.

Dodao je i da s obzirom na visoke temperature koje nas očekuju u predstojećim danima, vozači treba da koriste klima uređaj u vozilu umereno, tako da razlika između spoljašnje i unutrašnje temperature bude oko sedam stepeni.

Foto: MUP

Kampanja "Vozi odmoran" sprovodiće se do 15. septembra širom zemlje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)