KOVERTE ZA POBEDNIKE: Jagodina nagradila 104 najuspešnija učenika

Z. GLIGORIJEVIĆ

27. 06. 2023. u 11:39

ĐACI jagodinskih osnovnih i srednjih škola, koji su osvojili prvo mesto na međunarodnom takmičenju, nagrađeni su sa po 50.000 dinara, za drugo mesto sa po 40.000 dinara, a za treće sa po 30.000 dinara. Nagrade za ukupno 104 đaka su dar grada Jagodine.

КОВЕРТЕ ЗА ПОБЕДНИКЕ: Јагодина наградила 104 најуспешнија ученика

Foto:Z.Gligorijević

Oni koji su osvojili prvo mesto na republičkom takmičenju dobili su po 20.000 dinara, za drugo po 15.000, a za treće po 12.000 dinara. Oni koji su nagrađeni za ukupan uspeh, po 10.000 dinara.

- Na osnovu broja stanovnika, Jagodina ima najuspešnije đake u Srbiji. Gradsko veće doneće odluku da i nastavnici i profesori čija su deca postigla značajne rezultate budu nagrađeni. Skupština grada Jagodina već nekoliko poslednjih godina deci koja su se trudila da nauče više od drugih daje, mogu slobodno da kažem, ne simboličnu pomoć, već je to njihova prva zarađena plata. Upornost, rad i trud su pokazali da daju rezultate – rekao je ovom prilikom predsednik Skupštine grada Jagodina Dragan Marković Palma i dodao da će svaki prvak septembra dobiti po 10 hiljada dinara.

Gimnazijalka Milica Lukić je u ime svih nagrađenih đaka rekla da su zahvalni lokalnoj samoupravi, jer je prepoznala i nagradila njihovo znanje i veliki trud i rad kako bi postigli odlične rezultate i da im nagrada predstavlja podstrek da ubuduće ulože još više truda i streme ka još boljim rezultatima.

- Potrebno je dosta truda da bi se došlo do dobrih rezultata, a znanje koje smo tako stekli je prava moć kojom otvaramo vrata budućnosti i krećemo u novu etapu našeg života – ocenio je Ognjen Grujić, najbolji đak OŠ „Vuk Karadžić“ u Glogovcu.

Mihajlo Miladinović, đak OŠ „Rada Miljković“, rekao je da će se truditi da opravdaju poverenje koje im je ukazano i da će i dalje s ponosom predstavljati školu i grad Jagodinu i da svake godine sve veći broj đaka bude nagrađen.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)