EVAKUISANO 25 OSOBA: Poplave u Sokobanji, voda prodrla u domove (FOTO)

S. M. J.

16. 06. 2023. u 15:14

Vremenske (ne)prilike u Sokobanji i okolnim selima i dalje stvaraju probleme. Zbog poplave evakuisano 25 osoba.

ЕВАКУИСАНО 25 ОСОБА: Поплаве у Сокобањи, вода продрла у домове (ФОТО)

Foto: Opština Sokobanja

Zbog obilnih padavina i izlivanja Moravice 25 osoba iz sokobanjskog naselja Jabukar i Čair morali su da se evakuišu. Voda je prodrla u podrumske prostorije i prizemlje njihovih kuća, pa su morali privremeno da napuste svoje domove.

Kiša i dalje pada na području opštine Sokobanja, a štete koje su bujične poplave i velike količine padavina prouzrokovale, sve su veće.

Na terenu neprekidno dežuraju sve relevantne ekipe, od rudara, radnika komunalnog preduzeća „Napredak“, „Zelenilo“, „Srbijavode“, Štab za vanredne situacije, javnih i privrednih subjekata sa ljudstvom i mehanizacijom. Pored evakuacije i mera odbrane od poplava, pripadnici Sektora za vanredne situacije iz Beograda angažovani su i na crpljenju vode u ugroženim naseljima.

Foto: Opština Sokobanja

 

U opštini Sokobanja saobraćaj se odvija otežano. Oštećen je bedem na Moravici u parku Banjica, kao i deo državnog puta koji se srušio prema Rtnju, u selu Nikolinac.

Most u Šarbanovcu je zatvoren, a problematične su i deonice u naseljima Nikolinac i Blendija. U opštini Sokobanja je, inače, još od 12. juna na snazi vanredna situacija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VELIKO IZNENAĐENJE! Novak Đoković doneo odluku pred Rolan Garos koju niko nije očekivao