PROMOCIJA VRŠAČKIH TALENATA: OŠ „Jovan Sterija Popović“ ponosna na svoje đake

Јелена Ј. Баљак
Jelena J. Baljak

16. 06. 2023. u 14:10

OSNOVNA škola „Jovan Sterija Popović“ iz Vršca tradicionalno je u Gradskom muzeju priredila promociju istraživačkih radova svojih učenika, koji su bili polaznici Regionalnog centra za talente u Čačku.

ПРОМОЦИЈА ВРШАЧКИХ ТАЛЕНАТА: ОШ „Јован Стерија Поповић“ поносна на своје ђаке

Foto: Gradski muzej Vršac

Reč je o Sari Bugarski, Jagodi Jovanović i Davidu Ivkoviću, koji su završili osmi razred, kao i o Jovani Čarkić i Mariji Todorović, koje su završile sedmi razred.

Oni su u toku ove školske godine osvojili najznačjanije nagrade na opštinim, okružnim i republičkim takmičenjima i tako na najbolji način promovisali sebe, svoju školu i grad.

Jagoda Jovanović je proglašena za đaka generacije 2022/2023. U toku školovanja je osvajala nagrade iz srpskog jezika, istorije, matematike, hemije i fizičkog vaspitanja. Napisala je istraživački rad „Značenje i stavovi prema upotrebi anglicizama u savremenom jeziku mladih“, sa kojim se plasirala na državno takmičenje. U sedmom razredu je bila polaznik Istraživačke stanice „Petnica“.

Sara Bugarski je osvajala nagrade iz srpskog jezika, matematike, fizike, tehnike i tehnologije. Nosilac je Vukove diplome. U sedmom razredu bila je polaznik „Petnice“, gde je usavršavala svoja znanja iz lingvistike i dizajna.

David Ivković je osvajao nagrade iz srpskog i engleskog jezika i iz matematike. Nosilac je Vukove diplome.

Jovana Čarkić je osvajala nagrade iz književnosti, fizike, hemije i odbojke. Takođe, dobila je i brojne nagrade na domaćim i međunarodnim takmičenjima mladih pesnika i na literarnim konkursima. Na 64. Međunarodnom festivalu dečjeg stvaralaštva u Banjaluci, bila je proglašena za apsolutnog pobednika među 4.500 učesnika iz sedam zemalja regiona. Sa istraživačkim radom „Od zagonetke do zagonetne priče Uroša Petrovića“ osvojila je treću republičku nagradu i prvi specijalnu nagradu za najbolji rad iz književnosti u Srbiji u školskoj 2022/2023.

Marija Todorović je osvajala nagrade iz srpskog jezika i fizike. Ove školske godine bila je jedini učenik OŠ „Jovan Sterija Popović“ koji se plasirao na dva republička takmičenja – kao polaznik Regionalnog centra u Čačku dobila je treću specijalnu nagradu za svoj istraživački rad „Sintaksičke funkcije i značenja naslova“, dok je na republičkom takmičenju iz srpskog jezika u Tršiću takođe ostvarila visok plasman.

Sveukupno gledajući, OŠ „Jovan Sterija Popović“ je jedna od retkih škola u regionu, koja je ove školske godine imala tako veliki broj nagrađenih učenika iz srpskog jezika i književnosti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UBIJEN ALEKSANDR PELEŠENKO: Dvostruki šampion Evrope poginuo u Ukrajini