„ZLATNI PUŽ 2023.’’ OD 11. DO 15. SEPTEMBRA U VRANJU: Sve spremno za svetski festival animiranog filma

J. S.

14. 06. 2023. u 18:35

ORGANZACIONI odbor festivala „Zlatni puž 2023.’’ usvojio je program 8. Svetskog festivala dečjeg animiranog filma koji će biti održan od 11. do 15. septembra u Vranju.

„ЗЛАТНИ ПУЖ 2023.’’ ОД 11. ДО 15. СЕПТЕМБРА У ВРАЊУ: Све спремно за светски фестивал анимираног филма

Foto: J.S.

Selekciona komisija festivala „Zlatni puž 2023.’’ nakon 15. juna, do kada je rok za prijavu filmova, pregledaće sve prispele filmove i odabrati najbolje za zvaničan program festivala kao i u informativnoj selekciji. Žiri festivala radiće u sastavu Mladen Đukić (Bosna i Hercegovina), Andres Dominik (Španija) i Nikola Majdak Junior (Srbija).

Glavni program 8. Svetskog festivala dečjeg animiranog filma ,,Zlatni puž 2023'' zasniva se na projekcijama pristiglih filmova koji su prošli selekciju, njihovom ocenjivanju od strane stručnog žirija i publike i dodeli nagrada najboljima.  Uz glavni planiran je i prateći program koji predviđa, pre svega, Master klas radionicu, interaktivnu izložbu, obilazak grada i upoznavanje gostiju festivala sa kulturno – istorijskim nasleđem grada, organizovani izlet do manastira Svetog Prohora Pčinjskog i izradu dokumentarnog filma.

Organizator festivala je Javna ustanova Škola animiranog filma, uz podršku grada Vranja i Ministarstva kulture Republike Srbije. Za festival je do sada prijavljeno oko 500 filmova iz celog sveta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)